spagosmail

Dobrodošli na moj blog


12.05.2011.

„Kuća otvorenog srca“ Mostar

 

Održana svečanost „Dani otvorenih vrata“

U prostorijama „Kuće otvorenog srca“ u mostarskom naselju Tekija danas je održana svečanost „Dani otvorenih vrata“, a glavni povod za održavanje svečanosti bila je dodjela priznanja svima onima koji su pružili podršku i doprinijeli uspješnom radu KOS-a.

·           Priznanja su dobili: Asima Bajrić i Antonio Campanini, asocijacija „Mirni most” Italija, a njihovo ime priznanje je uručeno Hilary De Toni, volonterki „Mirnog mosta”, Miralem Čopelj (Copex d.o.o.), Emir Isić (Konstrukcije d.o.o.), Restoran „Dva fenjera”, Meho Maksumić (Aščinica „Bistro”), Slastičarna „Palma”, Slastičarna „Amir”, Zijo Mirica („Svaštara”), Mirsad Redžić (Restoran „MM”), Vodovod d.o.o., Mimaco d.o.o.

Za pomoć „Kuća otvorenog srca” nagrađeni su Neđib Husić, Šefik Husić, Hamo Husić, Zehra Droce, Amira Dilić, Šerifa Hodžić, Sadeta Sefić, Emir Maksumić, Refika Bakamović, Haska Čelebić, Rukija Kupusija, Slava Spremo, Alisa Hajdarević, Samija Slipičević, Atifa Demirović, Omer Branković, Munevera Omanović, Fatima Tanović, kao i mnogi drugi prijatelji Udruženja.

Nastavak “Dana otvorenih vrata” je najavljen za utorak, 17.maja 2011.godine., dok će se svečano otvaranje „Kuće otvorenog srca” održati 28.maja, kada će aktivisti i aktivistice počastiti sve prisutne kulturno – umjetničkim programom koji sami pripremaju.
 

 

NovaSloboda.ba

 

12.05.2011.

Tako blizu, a tako lijepo

 

Sa Cetine pogledat je lijepo

 

Da je BiH puna ljepota, davno je poznato, a neumorni Alija-Ale Šunje, koji je ovih dana obilježio 40. godina planinarstva, u to nas je uvjerio predivnim fotogrefijama sa pohoda 48 planinara na Cetinu iznad Glogošnice, koja se nalazi na 1992 metra nadmorske visine.

 

Uspon do vrha traje tri i po sata, a sat hoda trebalo je da se dođe do kolibe na Međuprenjovima, odakle se pruža fantastičan pogled. S desne strane kolibe je Burin Klis, gdje se nalazi vertikalna stijena od 600 metara visine, koja je pravi izazov za alpiniste.

Dolaskom na Gredu (1880 metara nadmorske visine), pruža se veličanstven pogled na vrhove Prenja: Lupoglav, Zelena glava, Vjetrova brda, Otiš, Veliki Prenj, te pogled na Biokovo, Čvrsnicu, Vran, Makljen, Zec, Bitovnju, Lisin, Bjelašnicu, Borašnicu, Visočicu, Treskavicu, Zelengoru, kao i na Buturović polje, Jablaničko jezero, kanjon Rakitnice, Idbarsku dolinu, Lučine.

„Dah čovjeku zastane gledajući s vrha Cetine sve ove ljepote, a želja da se ovamo ponovo dođe, sve je veća“, kaže Alija-Ale Šunje.