spagosmail

Dobrodošli na moj blog


22.01.2017.

Zima, zima pa neka je


Jedan vrh u Sauerlandu (Njemačka) visok 842 metra nosi naziv Kahle Asten (Ćelave grane). Ime mu ovih dana nije u skladu s onim što se vidi na terenu.
O nekim golim granama nema ni govora, niti se mogu vidjeti. Posvuda snijeg, zima je predivna, ako se za zimu može tako reći. Sunce na zalasku, auto prolazi cestom, a njegova svjetla ostavljaju šarene tragove.
Konačno je stigla zima i u ove krajeve. Zimski sportovi se konačno mogu izvoditi bez pomoći siježnih topova.
Ipak, nije na svakom koraku tako lijepo kao na ovoj slici. Kao posljedica vjetra i leda. desili su se brojni udesi. Čak i sa ljudskim žrtvama.
(izvor:stern)
Smail Špago
(novasloboda)
22.01.2017.

Sarajevska povelja vječnog mira

Sarajevska povelja vječnog miraPETICIJA UPUĆENA: GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE - CRNE GORE - HRVATSKE I SRBIJE

SARAJEVSKA POVELJA VJEČNOGA MIRA

Svojim potpisom na dokument koji se zove

SARAJEVSKA POVELJA VJEČNOGA MIRA

pridružujem se zahtjevu Da Parlament, Skupština ili Sabor u mojoj zemlji (Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji) donese odluku o pružanju ruke prijateljstva svim ljudima u susjednim zemljama tako što će im ponuditi potpisivanje ove Povelje koja će osigurati vječni mir.
Kada se to dogodi zahtjevamo da ta odluka uđe u Ustave svih zemalja potpisnica kojim će se regulirati da se eventualni ratni huškači po hitnom postupku osude na doživotne izolacije i da nitko nema imunitet. Predlažemo svim susjedima koji potpišu Povelju da to ponude i svim svojim ostalim susjedima i da tako krene DOMINO POLITIKA SVJETSKOG MIRA.
NEKA LJUDI VIŠE NIKADA NE RATUJU!
MIR I LJUBAV NEKA SVIJETOM PUTUJU!
Inicijatori Povelje
Senad Hadžifejzović i Mario Mihaljević
te prvi supotpisnik
Mihajlo Radoičić
Sarajevo, 15. 01. 2017.

link za peticiju: