spagosmail

Dobrodošli na moj blog


29.01.2017.

Cvekla - trenutci zdravlja


Cvekla (Beta vulgaris ssp. vulgaris var, vulgaris)

1. Jaca imunitet;
2. Odlican izvor folne kiseline (vitamin B9);
3. Odlican izvor vlakana, mangana, kalijuma...;
4. Jaca jetru;
5. Snizava kolesterol;
6. Cisti debelo crijevo;
7. Ima snazno anti-kancer dejstvo;
8. Odlican izvor gvozda;
9. Sadrzi vitamine A, B3 (niacin) i C;
10. Cisti krv;
11. Ima protivouplano dejstvo;
12. Umiruje akne...

I jos mnogo, mnogo toga!

Cvekla i mrkva

Sok koji diže iz mrtvih: Već decenijama je hit u svetu, a pravi se za dva minuta
Već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima koji se bore sa karcinomom, jer vraća energiju, diže imunitet i poboljšava krvnu sliku. Pravi se veoma jednostavno a jedina mana mu je što nije baš preterano ukusan. Ali rezultati su toliko dobri da vredi savkog gutljaja!

Reč je o soku od cvekle i šargarepe, a ako vam je muka pri samoj pomisli na kombinaciju ove dve namirnice u tečnom stanju, niste jedini. Naime, već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima koji idu na hemoterapiju, jer se savršeno bori protiv svih posledica ovog vida lečenja karcinoma. Iako svi kažu da je groznog ukusa, niko nije prestao da ga pije jer su rezultati fantastični.

Zato kažu da bukvalno diže iz mrtvih – i nije namenjen samo onima koji imaju zdravstvenih problema!
Ukoliko se osećate premoreno, nemate energije i depresivni ste, možda je baš ovaj bućkuriš ono što vam je potrebno. Sprema se veoma jednostavno.

Potrebno je: cvekla, limun, mrkva, narande, jabuke, med

Sve sastojke jednostavno očistite i ubacite u blender. 
Dobićete sok crvenkaste boje, koji zatim možete da raspodelite po flašama (ili teglama, jer bi idealno bilo da ne stoji u plastici) i da čuvate u frižideru. Sok daje najbolje rezultate ako se pije ujutru, na prazan stomak, i to svega pola čaše.

Ukoliko budete pili ovaj sak svakodnevno, već za deset dana ćete osetiti neverovatnu promenu po pitanju energije, ali i raspoloženja. Zapušite nos i – živeli!
Objavio/la Mamina kuhinja 

(spagos)
29.01.2017.

Kad san postane java

imati svoje vlastito kino

Od priče Andersona Jonesa komotno bi se mogao napraviti jedan film, a u glavnoj ulozi bio bi on sam, glavom i bradom.
Premijeru bi mogao napraviti u vlastitom kinu, jer čitava priča se zasniva na i oko filma. Vozač autobusa iz engleskog Stoke-on-Trenta ispunio je svoj životni san, kada je u svom vrtu napravio jedno malo kino, u kome ima 34 sjedišta i 11 kvadratnih metara veliki ekran. Skoro pet godina ulagao je u ovaj projekat, pri čemu je utrošio 80 hiljada eura. I kino je spremno za start.
Sve neodoljivo podsjeća na vremena multiplexa i 3-D. I naravno, na vremena kada su u kinima prikazivani filmovi, iz kojih su i nastajali slični snovi.
(izvor:stern)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)