spagosmail

Dobrodošli na moj blog


09.02.2017.

Gradivo za ponavljanje: Bolovi u kičmi i leđima


Sve što treba je: 5 suhih šljiva, 1 suha smokva i 1 suha kajsija

Ovaj recept su znali svi naši preci, kad nije bilo ljekara i apotekara...

Lijek / Prirodno rješenje: Uklonite bolove iz leđa, kičme

Imate bolove u kičmi, leđima čak i u nogama, pretežno dolazi od previše sjedenja ili velikog fizičkog napora, prestanite da se brinete, postoji potpuno prirodno riješenje za vaše probleme.
Već u samo nekoliko dana konzumiranja ovog lijeka, osjetit ćete blage pozitivne promjene, a za nepuna dva mjeseca potpuno izlječenje.
Isprobajte ovaj prirodni recept, i necete prepoznati svoju kičmu. Jer, sve sto je genijalno je zapravo veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke.
Ako želite da zaboravite na bolove u kičmi, svako veče, prije spavanje, u roku jednog do dva mjeseca treba da jedete:
– 1 suhu smokvu
– 1 suhu kajsiju
– 5 suhih šljiva
Ovi plodovi sadrže supstance koje izazivaju regeneraciju tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove. Oni ih čine jačim i čvršćim. Pršljenovi počinju sami da staju na određene njima prirodom, mjesta, bez spoljne manuelne korekcije.
Probajte i vi nećete prepoznati svoju kičmu!
Svaki plod posebno sadrži određene elemente i supstance, a njihovo miješanje daje odličan narodni lijek, koji je izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi. Izuzetno je korisno za muškarce a i za žene.


09.02.2017.

Ledeni šok


Svake godine, čim se primakne zima, pa sve dok ne prođe, kontrolišemo je li grijanje na najvišiem stepenu, ili ne damo vatri u peći da se ugasi.
A pogotovo se grijanje automatski pojačava kada svake godine u ovo doba gledamo slične slike sa tradicionalnog krštenja u ledenoj vodi. Skoro sa sažaljenjem gledamo sliku dječaka iz Kirgizije koji vrišti, a uz to na jednoj ruskoj web stranici čitamo uputstva kako se najbolje pripremiti za ovo ledeno kupanje:
„Dva dana prije, treba se tuširati samo hladnom vodom i pri tome jesti masniju hranu, kao što je špek. Nakon ledenog kupanja, ne treba odmah leći na snijeg, jer je to zabava samo za starije kupače. Uz to, ne valja piti stoprocentni alkohol, kako bi se zagrijali. Radije jedan topli čaj sa medom“.
(Izvor:stern)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)