spagosmail

Dobrodošli na moj blog


24.03.2017.

Crawling: Nova vrsta treninga
Hodanje na sve četiri. Ovakvu vrstu treninga već upražnjava Alessandar Ambrosio, Giselle Bundchen takođe. Šta se krije iza toga?
Novi trend koji izaziva senzaciju. Ovim vježbama odrasli pužu na sve četiri, kao mala djeca, prije nego što prohodaju. “Crawling” je nova vrsta fitnesa.
Postavlja se pitanje šta ono što, inače, čine samo djeca, može donijeti odraslima? Tokom dana najčešće koristimo samo noge, a ne i gornji dio tijela, kažu crawling experti. Rezultat toga su problemi sa leđima koji se javljaju kod velikog broja ljudi, jer trup nije obuhvaćen svakodnevnim vježbanjem.
A upravo to se postiže ovakvom vrstom vježbi. Ko se po tlu kreće na sve četiri, koristi ruke, noge i leđa, a čitavo tijelo radi istovremeno. Unapređuje se ravnoteža i koordinacija, a zglobovi se mobiliziraju. Početnici u početku pužu, baš kao mala djeca, a vremenom se dižu na sve četiri.
Jedna vrsta sporta koja čini zadovoljstvo, a može se izvoditi uz istovremeno učešće svih članova porodice, bilo u zatvorenom prostoru, ili negdje u prirodi.
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)