spagosmail

Dobrodošli na moj blog


14.04.2017.

Postanimo članovi Lokosa MostarPostanimo članovi LOKOSA,i pomozimo maloj mostarskoj raji LOKOSA

Učlani se u klub i uplati članarinu. Time pomažeš rad omladinske škole LOKOSA.
Godišnja članirana:
GODIŠNJA Članarina u BiH je 10 KM za odrasle i 2 KM za djecu.Uplatu možete izvršiti kod Emir Krpo.
Uplate u inostranstvu 20 € odrasli i djeca 5,00 € na Amir Jasarević,
Paypal" amirjasarevic@aol.com

Pozivamo Vas da se uključite u rad Lokosa i svojim novim idejama doprinesete boljitku Lokosa.

(preneseno sa facebook/FK Lokomotiva Mostar)
14.04.2017.

Mrtvi podmorski greben


Veliki koraljni greben pred sjeveroistočnom obalom Australije već duže vremena se ubraja u ugrožena morska područja.
Zagrijavanje okeana dovelo je do masovnog izumiranja života na ovom grebenu. Sada se ispostavilo da je situacija na koraljnom grebenu, koji se nalazi na spisku UNESCO Svjetske baštine, daleko gora nego što se prethodno pretpostavljalo
Kako su otkrili istraživači sa James Cook univerziteta u Australiji, stotine kilometara sjevernog dijela sektora grebena su već mrtvi. Velike olovno bijela područja na južnom sektoru ukazuje da je ovaj dio grebena uspio izbjeći katastrofu. Barem za sada.
(izvor:stern)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)
14.04.2017.

„Prljavi ples“ ponovo na nogama

Kada se u bilo kojoj prilici čuje melodija „Prljavi ples“ (I've Had) The Time Of My Life), pred oči nam dođe scena iz filma u kojoj Patrick Swayze podiže Jennifer Gray i pri tome pomislimo kako to nikako drukčije ni ne može biti.
Trideset godina kasnije, film „Prljavi ples” (Dirty Dancing) je ušao u svjetsko kulturno dobro. Ko je te 1987. godine bio još premlad za zabranjenu ljubav, evo radnje filma, ukratko: “Dobro čuvana 17 godišnja djevojka Frances, na odmoru sa njenim roditeljima otkriva jedinu interesantnu znamenitost u mjestu, snažnog učitelja plesa Johnnyja. On joj daje časove plesa,  a nakon dramatičnih nesporazuma, njih dvoje dobijaju prvu nagradu na takmičenju u plesu, a nakon što dobiju očev pristanak, lebde od sreće. Johnnyja je igrao Patrick Swazey, koji je preminuo 2009. godine, sa 57 godina, a „Baby” je igrala Junnifer Grey (57). Za sve one koji su odgledali „Dirty Dancing”, drugi plesni par je nezamisliv.
Ipak, za 30. rođendan filma, u SAD je prikazan remake ovog filma sa glumcima Colt Prattesom (27), koji igra Johnnyja, i Abigall Breslin (20), u ulozi „Baby”.
I sad će stvarno nešto biti prljavo: Remake traje duplo duže od originala.
(izvor:showbiz.com)
(Novasloboda.ba)