spagosmail

Dobrodošli na moj blog


27.07.2017.

Ljeto je: Kako se zaštititi od lopova?


I dok vi želite neopterećeno i bezbrižno boraviti na plaži, na više nego zasluženom godišnjem odmoru, lopovi nemaju mira.
Plaže su nepresušno područje brze i protuzakonite zarade, i prije nego se okrenete, ostajete bez novčanika i ostalih važnih predmeta.
Upravo zato, facebookom se širi genijalna ideja kako spriječiti da se dogode stvari koje vam mogu upropastiti ljetovanje.
Radi se o ostavljanju novčanika, ključeva i sličnih stvari u dječje pelene. One djeluju prljavo i neprivlačno pa postoji mala šansa da će nekome pasti na pamet dirati ih.
Originalno, svakako!

Ali i lopovi gledaju u društvene mreže, zar ne?

(6yka.com)
27.07.2017.

Kako postati poznat(a): Zagonetka gole ljepotice?

Kao rijetko kada, muškarci u njemačkom gradu Erfurtu bili su spemni pomoći nepoznatoj. Naime, ulicama ovoga grada se prošetala jedna lijepa dama kao od majke rođena, sa upadnim tatooom na stomaku. Istovremeno se na internetu vrte dva videa sa dotičnom ljepoticom i postali su svojevrsni hit ljeta.
Video u trajanju od 16 minuta, koji se na youtube pojavio 23. juna, pregledan je 126 hiljada puta, a u njemu se dotična dama ispod jednog mosta skida do gola, smiješi, zabavlja na njemačkom i kreće polako u šetnju, kroz sami centar do riblje pijace. Interesantno je sa kolikim oduševljenjem i spremnosti su muškarci odgovarali na pitanje kojim putem će tamo stići…
Drugi video se na youtube pojavio 1. jula i imao je do sada 94 hiljade pregleda, samo je na tom videu njena ruta kroz grad bila drugačija. I dok je u prvom video samo jedna ženu imala pitanje za damu, u drugom videu je mnogo više prolaznika razgovaralo, pa čak pravilo i fotografije sa slučajnom golom prolaznicom.
Kako je ispod obadva videa, sa naslovom „Naked“,na engleskom jeziku napisano, radi se o jednom umjetničkom projektu u Evropi.
A kako je napisano u komentarima, slični video klipovi sa istom damom snimljeni su i u Rimu, i postavljeni također na you tube.
Sve to je postalo poznato, ali ime dame nije. Navodno se radi o nekoj dami sa inicijalima D.D.
(Izvor:bild)
(NovaSloboda.ba)
27.07.2017.

Borbe jarčeva u Kini


Ima mnogo načina da se pozdravi dolazak toplijih dana u raznim krajevima svijeta. U Kini se dolazak proljeća slavi na jedan veoma okrutan način. Na jednom prašnjavom terenu, u mjestu Xucun, u provinciji Shandong u Kini, moćnim rogovima, dva jarca svom žestinom udaraju jedan u drugog, tako da sve zveči okolo.
Na ovakve duele u provinciji Shandong dovode se i do 200 kilograma teški jarčevi, pripremani za ovu priliku tokom čitave zime. A za učešće na ovoj, 2000 godina staroj tradiciji, prijavljuju se jarčevi iz čitave Kine. Na takmičenju se rasporede u grupe, po težini, i po starosti. A onda, na ograđenom terenu, pred oduševljenom publikom, satima dugo se bukvalno sudaraju rogovi životinja.
Drugačije nego kod borbe bikova, ovde životinje ne bivaju povrijeđene, niti ubijane. Čak nasuprot, pobjednik zavrjeđuje dalji uzgoj, kako je to i pravo. Za ovaj show koriste se životinje dobijene samo prirodnim načinom parenja.
A ako tokom sezone parenja dva jarca nalete na istu kozu, i tada zveči silno, ali bez show progama.
(izvor:sternview)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)