spagosmail

Dobrodošli na moj blog


28.08.2017.

Na krilima nostalgije

kafa u tišini

Dvije gracije sjede u kafeu "Gans am Wasser", na Moll jezeru u West parku u Münchenu. Dvije patke istovremeno plove svojim putem, špartajući zelenom vodom jezera. Jedva da ljeto može biti ljepše, ali za to, ipak je potrebno pronaći jedno ovako idilično mjesto. Sam kafe ima multikulturnu atmosferu: Suncobran odiše dalekoistočnom srećom, a stolice u bašti i drvena burad su domaći.
Mladi vlasnici kafea "Gans am Wasser", kako se može pročitati na njihovoj web stranici, odrasli su u West parku. Ovim šarmantnim kafeom žele ponovo oživjeti jedno magično mjesto njihovog djetinjstva.
Uz nostalgiju je neizbježno povezan i ljetni pljusak. Čak i za taj slučaj su se dobro pripremili. Stara stabilna tenda i u tom slučaju pru#a zaštitu gostima.
A prije toga, ako nema kiše, još uvjek postoje sjajne zvezde i prelijepe posjetiteljke.
(izvor:sdz)

(spagos)
28.08.2017.

Svijet je čudesno mjesto: Labudovo jezero


Labudovi, kad je u pitanju njihov životni prostor, ne znaju za šalu. Ako neki od pripadnika iste vrste ugrozi njihovu teritoriju, može doći do borbe na život i smrt.
U tom pogledu je francuska trupa „Tutu“ imala puno sreće. Njihova smiješna oprema za predstavu „Labudovo jezero“, koju su izvodili u okviru Fringe festivala, jednog šarenog kulturnog festivala u Edinburghu u Škotskoj, prošao je bez nasilničkog napada labudova, na idiličnoj obali St. Margaret jezera.
Pernata publika je njihov nastup očigledno prihvatila sa potpunom nezainteresovanošću.
Samo jedan golub je reagovao, ne mogavši trpjeti ovakvu vrstu nastupa, i iz protesta odletio s lica mjesta. Što bi kod nas rekli „Moda od laboda“!
(izvor:stern)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)