28.311,95 Eura za dvije karte za finale

Finalisti Lige šampiona su poznati. Bayern München će na Alianz Areni, na svom stadionu 19. maja igrati domaću utakmicu i ugostiti londonski Chelsea. Dvadesetak dana prije finalne utakmice, finale već ruši neke dosadašnje rekorde.

Prodaju jednog broja karata za finale obavila je UEFA putem interneta još u martu mjesecu, kad se još nije ni znalo ko će igrati u finalu. Karte su se prodavale po “normalnim” cijenama između 70 i 370 Eura. Taj broj karata je već rasprodat. Finalisti, Chelsea i Bayern dobili su po 17.500 karata kao kontigent, koji se dodjeljuje učesnicima finala za njihove navijače. Alianz Arena raspolaže sa ukupno 66.000 mjesta, ali će za finale u prodaju biti pušteno 62.500 karata. Preostalih 3.500 karata ostavila je UEFA za njene sponzore i novinare iz čitavog svijeta. Dan nakon polufinala iz Bayerna stiže vijest da su putem interneta već dobili preko milion zahtjeva za karte za finale. Karte kojima će raspolagati Bayern biće dodjeljene putem izvlačenja, kao na lotu, također po normalnim cijenama.

Putem interneta sada se javljaju raznorazne agencije, koje nude karte za finale po basnoslovnim cijenama.  Za mjesta druge kategorije, znači mjesta na gornjim tribinama, nude se karte po cijeni i do 3.000 Eura. Na internetu su se pojavile i potražnje za kartama. Jedan tražioc nudi za jednu kartu 50.000 Eura.
Najveća cijena zabilježena je preko jedne agencije, koja za dvije karte za najbolja mjesta, sa prenoćištem u hotelu i posjetom restoranu, nudi za 28.311,95 Eura. Dvije karte za utakmicu su po cijeni od 25.000 Eura, hotelski smještaj za jednu noć za dvije osobe 3.000 Eura, uključujući porez, troškovi obrade i poštarine iznose narednih 311,95 Eura.

Evropski rekord!

Ponuđeno, pa ko voli, nek izvoli.

(izvor: focus.de)

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/21058/ljubav-bez-granica-za-dvije-karte-finala-lige-prvaka-2831195-eura


Komentariši