spagosmail

Dobrodošli na moj blog


08.01.2018.

Sve za raju i vjerne navijače


Lukas Podolski (32), nekadašnji reprezentativac Njemačke, svjetski prvak u fudbalu, miljenik je publike u bilo kom mjestu, ili klubu u kome igra. Nakon početka karijere u 1 FC Köln, nastavio je karijeru u FC Bayernu iz Münchena, zatim u Arsenalu iz Londona, Interu iz Milana, pa u Galatasarayu Istanbul, a sada igra u Vissel Kobe iz Japana. Koristi svaku priliku da dođe u rodni Koln, pri čemu svaki slobodni trenutak provodi sa prijateljima.
Ljetos je zajedno sa jednim prijateljem otvorio zajedničku slastičarnu u sred ovog grada, a pošto je u novinama i na radiju objavljeno da tom prigodom on lično dijeliti sladolede, za tili čas se pred radnjom našlo oko 3000 gostiju. Lukas je dva sata dijelio sladoled, sve dok ga nije nestalo. Na kraju, sa onima koji su ostali bez sladoleda, radio je pravio selfije i dijelio autograme.
Tokom zimske pauze u Japanu, ponovo je došao kući, a ovom prilikom je sa dvojicom prijatelja otvorio radnju za donner-kebab. Ne samo zbog dvogodišnjeg boravka u Istanbulu, Podolski je poznat kao prijetelj turske kulture i njihovih kulinarskih specijaliteta. Kao i kod slastičarne, prošlog ljeta, tako se i kod donner radnje našlo mnogo zainteresiranih i zatiželjnih, željiih sličnih senzacija.
Prije dvije godine je otvorio pivnicu “Kod princa” u starom gradu u Kölnu, u sklopu koje se nalazi i prodavnica opreme za street-soccer.
(izvor:express)

(spagos)
08.01.2018.

Kad 251 mlada istovremeno kaže: Da!
Jedan indijski  preduzetnik organizovao je masovnu svadbu sa 251 nevjestom. Trgovac dijamantima Mahesh Savani već godinama podržava žene, čiji roditelji nemaju novca da organizuju i plate svadbu za njihovu kćerku.U Indiji je običaj da roditelji mladenaca plaćaju svadbu. Na sličan način, proteklih godina, preduzetnik je podržao ukupno 969 žena.
On je u svom životu uvjek želio da ima kćerku.
„Ove djevojke su kao moje kćerke, a ja sam za njih drugi otac. Raduje me kad ih vidim da su sretne“, kazao je povodom najnovijeg masovnog vjenčanja.
(izvor:express)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)