spagosmail

Dobrodošli na moj blog


22.01.2018.

Hladne glave protiv zime


Koliko li samo mora biti hladno da se voda na šljemu jednog vatrogasca ovako zaledi.
Vatrogasac iz Hananta u Massachussttsu mogao je ovog dana svoju glavu iznajmiti kao pokretni frižider. Upravo je bio na zadatku gašenja jednog manjeg požara, prouzrokovanog vjetrom, nakon čega je potražio trenutak odmora, pri čemu se sam prvo morao odlediti.
Ne baš tako jednostavno, na istočnoj obali Sjeverne Amerike vođena je prethodnih dana borba sa neuobičajenim talasom hladnoće. Uz prve velike sniježne padavine, došle su oluje i poplave.
U Massachusettsu su temperature pale ispod minus dvadeset stepeni. Vatrogasci su imali pune ruke posla, ali ako njišta drugo, pri tome, su barem zadržali hladnu glavu.
(izvor:stern)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)
22.01.2018.

O njima će se tek čutiIrfan Pintul

(tekst koji slijedi, objavljen je na portalu svijet-rukometa.com 21. januara 2018.)

U 14 rukometna reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine selekcija U14, okupila se danas u Čitluku na četvrtom po redu kontrolnom okupljanju. Domaćin današnjeg okupljanja je RK Međugorje i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dragan Čavar.
Ovo je četvrto u nizu kontrolno okupljanje najmlađe rukometne selekcije Bosne i Hercegovine a ovaj put za regiju Hercegovina i južni dio Republike Srpske.
Okupljanje je vodio kordinator omladinskih selekcija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine prof. Haris Galijašević, i treneri Jasmin Mrkonja, Ermin Bajrić i Petar Šuvar.
Ovo četvrto ujedno je i posljednje kontrolno okupljanje a naredni korak će biti turnir regija u martu mjesecu, gdje će nastupiti selekcije regija koje su bile obuhvaćene u ovom ciklusu mini priprema. Turnir će biti održan u Ljubuškom.
“Na ovim okupljanjima testirali smo preko 160 dječaka iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te smo vidjeli sa kakvim igračkim kadrom raspolažemo. Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli ova regionalna okupljanja:” – izjavio je za Svijet Rukometa direktor rukometnih reprezentacija BiH Gordan Muzurović.
Već naredne sedmice nastavljaju se aktivnosti rada sa omladinskim selekcija Bosne i Hercegovine. Trebinje će periodu od 25. do 28.01. biti domaćin okupljanja  U16 Reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I ovo današnje kao i sva dosadašnja okupljanja pratio je portal Svijet Rukometa koji je i službeni tehnički partner Rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine.