spagosmail

Dobrodošli na moj blog


09.04.2018.

Procvjetale krošnje


Kad želiš u sebi probuditi prirodnu ljepotu - okruži se ljepotom prirode! Znači tren je dovoljan za zagnjuriti nosić u procvjetale krošnje i udahnuti bijelu svjetlost inicijacije duha - u sebe. Naći neku svoju bijelu mirisnu krošnju i udahnuti njene boje i mirise u svoju krunsku čakru - svoju krunu - i tako onoliko puta dok ne osjetimo kao se bijelozlatnom svjetlosti puni cijela naša aura, i sve veći sjaj isijava iz nas.
Proljeće je vrijeme kada je raj na zemlji zaista najjasniji, u mirisu najslađi, na oko najšareniji, u zanosu najopojniji. Pa je mudro i najobičniji prolaz parkom, makar kratko-slatko iskoristiti svjesno: udahnuti svjesno vibracije prirode.
Znam, radili smo to i zimi s bijelom svjetlošću, no ona je bila drugačija, vodena. A sada je eterska i toplija. Šireća. Ona koja pokreće rađanja iz duha; usklađenost nas s našom božanskom svrhom; našu lakoću ljepote. Vrlo duševne kvalitete, zapravo.
Stoga udah, izdah, zujanje zajedno s pčelicama koje oblijeću cvjetove - njihova muzika je koncert iscjeljenja. Miris naša aromaterapija. Proljeće - vrijeme uskrsnuća zdravih i obnovljenih nas. Koji djeluju na Zemlji vođeni jasnoćom duhovne vizije, kroz svoje bijele krune...
(Dea Devidas)
09.04.2018.

Taj čudesni svijet: Zaustavljeni trenuci


Surferka na slici nije u opasnosti. Ajkula je samo dio jedne 3-D slike u “Muzeju iluzija” u Hollywoodu. Posjetioci mogu po svojoj želji izabrati pozadinu ispred koje će pozirati za svoju fotografiju.


Behar trešanja u glavnom gradu Japana Tokiju pobrinuo se za veličanstvenu panoramu na obalama rijeke Sumido. Barem što se tiče cvijetnog izgleda, Tokio je najljepši grad na svijetu. A što se tiče behara trešnje, posjetiocima za uživanje u prizoru na raspolaganju stoji čak 8 velikih gradskih parkova


Dan za kupanje na ulicama Manile glavnog grada Filipina. Djeca se kupaju ili u plastičnim bačvama, ili u velikim plastičnim kacama. Glavna stvar, čistoća i zdravlje. Pa makar se u jednoj takvoj kaci našlo i troje djece.


U Glazgovu, u Škotskoj, održano je takmičenje, ali ne u frizurama, kako bi se to na prvi pogled moglo zaključiti, nego u plesu. Na slici se vide male učesnice “World Irish Dancing Championships”. Više od 15.500 plesača i njihovih navijača našlo se u “Royal Cocert Hallu”.


Ko bi to još mogao pomisliti da postoji Britansko udruženje ljubitelja alpake (Btitish Alpaca Sociaty). U sred Engleske, u gradiću Telford, održana je revija ovih životinja, uz ocjenjivanje od strane stručnog žirija. Pobjednici u kategorijama Huyaca i Suri dobili su titule “Supreme Champion”. Sad znamo da ima i toga.


Ruskinja Angelina Melnikowa na slici, prilikom gimnastičke vježbe na gredi. Svjetski kup u gimnastici ove godine održaće se tokom oktobra u Birminghamu, u Engleskoj.


Sedmica mode, poznati Fashion Week, stigla je i u Kinu. Model na slici priprema se u backstage za show dizajnera Mao Gepinga.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)