spagosmail

Dobrodošli na moj blog


07.08.2018.

Previše sunca, premalo vode: Misteriozni krugovi na fudbalskom igralištupogled na teren ovih dana
normalan izgled terena

Vrućine i pokvaren sistem navodnjavanja pobrinuli su se za misteriozni izgled fudbalskog igrališta u Bad Buchau u Baden Würtembergu, u Njemačkoj. Razlog pojavi žutih polja između zelenih krugova na terenu je jedan pokvaren dio u sistemu zaprskanje. Svi oni koji su kvar mogli otkloniti, trenutno se nalaze na odmoru, kažu u nižerazrednom klubu SV Bad Buchau. Zbog toga što je pristisak u sistemu bio nedovoljan vodene zrake iz prskalica nisu mogle obuhvatiti čitavo igralište, a mjesta van dohvata vode, usljed ekstremne vrućine prethodnih dana su se osušila. Klub raspolaže sa jednim terenom sa vještačkom travom, ali zbog ovakom vremenu, na njemu je nesnosno igrati.
Klub će u narednu subotu svoj prijateljski meč svakako igrati, ako ne na svom terenu, onda negdje u komšiluku. Meč neće biti odložen, pa makar igrali samo u zelenim krugovima na sredini terena, kategorički su iz uprave.
(infranken)

07.08.2018.

Za devet godina postojanja, tri miliona posjetilaca bloga spagosmail.blogger.ba


Nevjerovatno! Blog postoji od 30. maja 2009. godine i nikada mi nije bila namjera da na blogu objavljujem priloge kako bi njima sakupljao broj posjeta. Cifra od dva miliona posjetilaca prekoračena je prije godinu i koji mjesec. Sad više ni ne znam tačan datum, ali je bilo prije ljeta. Milion posjetilaca je prekoračen dvije godine prije toga. Analiza prostim okom kazuje da je za prvi milion posjeta trebalo šest godina, za drugi milion dvije godine, a za treći malo više od godine. Ovo mi liči na nekakve druge milione, koje nažalost, blogeri ove vrste,nikada neće ni vidjeti.
Zahvaljujem ovom prilikom svima onima koji nalaze vremena i posjete ovaj blog.
Nadam se da će i u buduće blog biti popunjen sličnim sadržajima.

Smail Špago07.08.2018.

Nedostojno natezanje


Na licu četrdesetogodišnje Josephe iz Kameruna očitava se užas. Samo koji tren prije ovoga, morala je gledati kako su se dvojica ljudi udavila u moru, a onda je momenat njenog spašavanja prerastao u pravi spor.
Privatni spasioci iz Španije uputili su teške riječi optužbe Libijskoj obalnoj straži, koja je ostavila troje izbjeglica u moru, prepuštajući ih njihovoj sudbini. Istovremeno je italijanska vlada napravila veliku dramu oko ugovora o povratku izbjeglica na njihovu teritoriju.
Josepha se nakon drame zabilježene na fotografiji našla na Mallorci i sada bi trebala svjedočiti šta se stvarno dogodilo u vodama Sredozemlja.
(stern)
(NovaSloboda.ba