spagosmail

Dobrodošli na moj blog


09.08.2018.

Držati pravu knjigu u rukama je osjećaj koji ne može ništa zamijeniti


Iako razvoj savremenih tehnologija doprinosi tome da čitalačka publika sve više naslove knjiga pronalazi putem interneta i dalje postoji veliki broj onih koji su ostali vjerni koricama te na štandovima sajmova ili policama knjižara pronalaze djela koja njima odgovaraju.

Istinski čitatelji uvijek će reći da je neopisiv osjećaj kada držite knjigu u ruci te pod prstima osjetite hrapavost papira.
Iako je u eri interneta vrlo jednostvano doći do spisateljskog ostvarenja u PDF ili nekom drugom od formata, knjiga je nezamjenjiva, a ljubitelji dobrog djela mogu za sebe uvijek nešto pronaći na štandovima sajmova ili policama knjižara.
Putem interneta ne možete imati isti osjećaj kao kada čitate i držite knjigu u rukama. Bez knjiga se ne može, one su za nekoga ništa, a opet za nekoga sve.
(klix)
09.08.2018.

Strah i divljenje nebu pod oblake


Potpuno koncentrisana Tatiana Mosio Bononga (34) stavlja stopala jedno ispred drugog.
Sajla po kojoj se kreće zategnuta je između jednog krana u podnožju Montmartra i pariškog znaka raspoznavanja Sacre Couer. Ispod nje je dubina od 35 metara. Nema ni zaštitne mreže, ni sajle koje bi osiguravale ovu hrabru Francuskinju.
Hiljade ljudi su u čudu, uz mješavinu osjećaja straha i divljenja, dok ona pleše u vazduhu, uz muziku jednog Kamernog orkestra.
Godinu dana se pripremala za ovaj podvig, a pleše skoro od kad zna za sebe.
Kad je stigla na terasu laknulo joj je, kako njoj, tako i hiljadama gledalaca, koji su bez daha propratili svaki njen  pokret.
(stern)
(NovaSloboda.ba)