spagosmail

Dobrodošli na moj blog


10.08.2018.

Kupanje zabranjeno!
Na slikama iz vazduha vidljive su zeleno obojene pruge u američkom jezeru Owasco Lake, kojih bi se svaki kupač najradije odmah odrekao.
One naznačavaju da voda obiluje cyano bakterijama, poznatim kao plave alge. One proizvode opasne otrove, koji dovode do nadražaja kože, a ako se progutaju izazivaju mučninu i povraćanje.
Ne bi bilo čudo da se pojedinačno u ovako toplom ljetu koje još traje nad Evropom, i u drugim jezerima širom svijeta pojavi povećana koncentracija ovih bakterija.
U svakom slučaju, ako se pored vode, ili u medijima naiđe na upozorenje, treba ga uzimati veoma ozbiljno.
(umschau)
(NovaSoboda.ba)
10.08.2018.

„Kiki -Challenge“ nova opasna ludostŠirom SAD internet zajednica pleše „Kiki – Challenge”. Pitanje vremena kad će se ova opasna igra prenijeti i u Evropu. Sam pogled na video snimak ove „igre” bio je dovoljan da tamnošnja policija podigne prst upozorenja.
Kod ovog izazova, saputnici izlaze iz automobila, koji nastavlja da se kreće usporenom brzinom, i plešu pored otvorenih vrata u ritmu muzike pjevača Drakea. Snimci takvih nastupa preplavili su društvene mreže za svega nekoliko dana.
Američki komičar Shiggy prvi je izveo sličan ples na hit „In My Feelings” kanadskog repera. U međuvremenu se pojavio bezbroj sličnih snimaka uz poruke „Kiki, do you love me? Are you ridding?” – „Kiki voliš li me? Da li voziš?”
Dok nekima snimci služe kako bi postali više gledani, u međuvremenu u SAD raste broj nesreća izazvan ovakvim potezima. Pregledom na Google uočljivo je da se ova igra već širi oko zemaljske kugle.
Prvo upozorenje od policije iz Evrope stiže iz njemačkog Osnabrucka koja kaže: „Za nas je novi trend…sve drugo, samo ne bezopasan!”
Dok se vozite u automobilu trebali bi tokom vožnje biti zavezani, ne otvarati vrata, a da ne govorimo o tome da je upotreba mobitela za volanom tokom vožnje zabranjena…Isto važi i kod nas.
(web)
(NovaSloboda.ba)