spagosmail

Dobrodošli na moj blog


17.08.2018.

EP u košarci U16: Danas BiH u polufinalu protiv MakedonijeEvropsko prvenstvo u košarci U 16

danas u 18:45 polufinale Makedonija - BiH

prenos utakmice na youtube kanalu:

https://www.youtube.com/FIBA

(spagos)
17.08.2018.

BiH rasturila Island sa 27 razlike
Muška kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjajnoj atmoaferi u dvorani “Sabit Hadžić” na Ilidži porazila je selekciju Islanda u okviru četvrtifnala Evropskog prvenstva divizije B ubjedljivim rezultatom 86:59.

Zmajići su tokom cijelog susreta imali kontrolu tokom čitave utakmice i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Kako je utakmica odmicala prednost bh. kadeta rasla.

Najefikasniji u redovima Zmajića bili su Huseinović sa 18, Gatarić je dodao 15, Curović 13 i Špago 12 poena. Kod Islanda dvocifren je bio Ludviksson sa 10 poena.


(bhbasket.ba)

(spagos)

17.08.2018.

Kino predstava na visini


Ovo se sigurno može nazvati kino doživljaj. Iznad Lysefjorda, u blizini Stavangera u Norveškoj, napravljen je veliki filmski ekran, a ispred njega sjede gledaoci, kako bi pogledali „Mission: Impossible – Fallout“, najnoviji akcioni film Tom Cruisea.
Neke scene iz ovog filma su snimane baš ovdje. Na Preikestolen, jednom platou visokom 604 metra, po kome je čitavo ovo područje poznato: Plato sa oštrim ivicama izlazi iz kamena, kao neki propovjednik.
Sasvim je jasno da se Tom Cruise, u ulozi Ethana Hunta, kreće njegovim rubovima iznad ambisa.
Film je sniman prošlog novembra, a 1.500 gledalaca je dobilo priliku da prisustvuju, pardon, da se uspenju, kako bi pogledali ovaj film.
(stern)
(NovaSloboda.ba)