spagosmail

Dobrodošli na moj blog


31.08.2018.

Fudbalska groznica, kao nekad

Koliko samo malo treba da se razbuktaju stare strasti.


Nevjerovatna atmosfera na ulicama Mostara: Navijači Veleža napravili spektakl, Olimpik očekuje pakao za vikend

Mostar je na nogama zbog Veleža. Rođeni igraju sjajno na startu nove sezone u Prvoj ligi FBiH. Za vikend ih očekuje derbi sa Olimpikom. Sve miriše na povratak u PLBiH. Sinoć je ulicama grada na Neretvi bilo nevjerovatno. Bakljade, pjesma, sve u znak podrške izabranicima Ibre Rahimića. Velež i Red Army kao u najboljim danima.
(sportske.ba)

4 kolo 1. lige FBiH
FK Velež – FK Olimpik
subota 1. septembar 2018.
16:30 sati
stadion „Rođeni
(spagos)

31.08.2018.

Crna rupa izbliza


Tako nešto jedan 60 godina stari Italijan nije mogao ni sanjati: Umjetnost doživjeti iz takve blizine? Njegova posjeta izložbi umjetnika Anish Kapoora u Portu završila je u bolnici.
Instalacija pod nazivom „Decsent into Limbo“, što ne znači ništa drugo nego „Silazak u pakao“, sastoji se od jedne bijele kocke, u čijoj sredini se nalazi rupa duboka dva i po metra. Unutrašnji zidovi rupe su obojeni crnom bojom, koja upija skoro 99 posto svjetlosti. Zbog toga, nastaje optčka varka, kojom se čini da je crna rupa u stvari okrugla crna mrlja na podu kocke.
Uprkos znakovima upozorenja, instrukcija o sigurnosti i jednim nadzornikom, turista je zakoračio na crnu mrlju i upao u rupu. Nakon vađenja, završio je u bolnici, a nakon što se osjećao bolje, otpušten je iz bolnice.
Instalacija je nekolio dana zatvorena, a uskoro će ponovo biti otvorena.
Vjerovatno sa još više znakova upozorenja.
(express)
(NovaSloboda.ba)