spagosmail

Dobrodošli na moj blog


07.09.2018.

Dan prije

dan prije

dan prije

sa skokova 2017.

sa skokova 2017.Jedini skokovi iz serije Red Bull Cliff Diving World Series, na kojima skakači skaču sa spomenika UNESCO-ove svjetske baštine. Mostar ima posebno mjesto u srcima skakača. Skokovi se izvode sa Starog mosta iz 16. vijeka, koji ima tradiciju skokova dugu preko 450 godina. U gradu sa takvo dugim skakačkim naslijeđem, svi žele pobjedu, pa se i ovom prilikom mogu očekivati veliki performansi, kakve skakači pokazuju na svim skakaonicama širom svijeta, u toku ovog takmičenja.
(RedBull)

(spagos)
07.09.2018.

Vikend u znaku zabave: Old Town Street FestRed Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru, pored sportskog spektakla, u grad na Neretvi donosi i mnoštvo popratnih sadržaja. Old Town Street Fest će u dva dana trajanja na sedam pozornica predstaviti nastupe više od 20 izvođača, koji će obogatiti noćni život u starom dijelu grada.
Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo ove godine po četvrti put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Prethodna tri izdanja su donijela istinske sportske spektakle za rijeke gledalaca koje su svaki put preplavile sva mjesta u blizini Starog mosta odakle je bilo moguće pratiti skokove.

Ove godine, pored fantastičnih skokova i nevjerovatnog umijeća najboljih svjetskih skakača i skakačica, Mostarci i njihovi gosti će imati priliku da uživaju u raznovrsnim noćnim dešavanjima.
Zahvaljujući popratnom programu takmičenja, u Mostaru će ovih dana biti jako živo i u večernjim satima. Old Town Street Fest, koji se održava u petak 7. i subotu 8. septembra, na sedam pozornica raspoređenih u Starom gradu donosi nastupe više od 20 izvođača. Među njima će biti mladih mostarskih bendova poniklih iz Mostar Rock škole, iskusnih klupskih muzičara, te dobro poznatih imena muzičke scene.

U petak u klubu Alibaba nastupaju Frenkie, Kontra i Indigo. U subotu, nakon koncerta Helem Nejse ispred Hamam muzeja, slijedi oficijelni after party u Alibabi uz sjajni DJ/VJ dvojac Diskobajagi, kojima će podršku davati Audio InFunktion i Mixmaster Zlee. Na Black Dog Pub Stageu u petak svira karizmatični beogradski kantautor duhovitog pseudonima Kralj Čačka, a na istom mjestu u subotu će publiku zabavljati Laka.

Glavni protagonisti subotnjeg spektakla, elitne svjetske skakačice i skakači, konačno su stigli u našu zemlju. Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, zaputili su se u Mostar, gdje već sutra u podne imaju zakazan prvi trening. Do tada će na Starom mostu biti podignuta platforma kako bi se postigli potrebni uslovi za takmičenje: muškarci će skakati sa 27, a žene sa 21 metra visine.
(klix)

07.09.2018.

Izložba - Najbolji prijatelji

Prijateljstvo i identitet, komšiluk i blizina, osnovne su teme izložbe pod nazivom “Najbolji prijatelji“ –  „Best friends#1“, turske umjetnice Nevin Aldag.
Izložba pokazuje najbolje prijatelje, čija veza se izražava po izgledu, govoru tijela i stilu odjevanja. Imitacija i adaptacija, da li svjesno ili nesvjesno, ispoljva prijateljstvo, i dopušta da portretirani postanu jedna cjelina.
Za stvaranje ovih fotografija, Aladag se poslužila istraživanjem na ulicama Los Angelosa, Dortmunda i Berlina. Stoga se pojedine fotografije mogu smatrati i kao portreti ovih gradova. P
o prvi put, Nevin Aladag pokazuje njene fotografije u formatu većem od prirodnog. Na taj način, za posmatrača, slike prijateljstva postaju fizički opipljivije.
Izložba je vrlo bliska životu. Ono što se ujutro može vidjeti na autobuskoj stanici, popodne u kafiću, a što, sa puno samopouzdanja, svakako završava na instagramu facebooku i drugim mrežama: u stvari je insceniranje istog outlooka, prikaz bliskosti, stereotip poza
Izložba se može pogledati u Kestnergesseldschaft u Hanoveru.
A kako umjetnica reče, do kraja godine slijedi izložba „Best friends#2“
(stern)
(NovaSloboda.ba)