spagosmail

Dobrodošli na moj blog


13.09.2018.

Rutinski u slijedeći krug kupa

foto:mirso

foto: fkvelež

Velež je u srijedu na svom terenu, pred daleko manjim brojem gledalaca nego u zadnjem prvenstvenom kolu, eliminisao ekipu Bratstva rutinskom pobjedom, rezultatom 2:0. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a onda je u nastavku Fajić pogodio na asistenciju Brandaa za 1:0, a nedugo zatim Lucas postiže  drugi gol za Veleža.
Ovom pobjedom Velež je izborio mjesto u završnici Kupa BiH.


FK Velež - NK Bratstvo 2:0

FK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Ćosić, Behram, Ovčina, Alikadić, Fajić, Kuduzović, Ojeda, Vehabović.

NK Bratstvo: Mustafić, Alihodžić, Salkić, Stojanov, Ćosić, Berbić J.,, Salkić, Kahrimanović, Berbić Ar., Biković, Buljić
(spagos)13.09.2018.

Zaustavljeni momenti: Slike dana


Suše, vrućina, poplave, slike su koje su ispunjavale ove stranice prethodnih sedmica i mjeseci. Ovog puta, jedno dramatično spašavanje dječaka sa područja poplavljenog Paravoora na jugu Indije. Akciju spašavanja sa područja odsječenih od vanjskog svijeta nakon jakih kišnih padavina pomogli su helikopteri i čamci za spašavanje. Čak 320 osoba je izgubilo život tokom najjačeg monsuna koji je zadesio ove krajeve u zadnjih 100 godina.


S druge strane svijeta, u holandskom gradu Leeuwarden produkcija „Giants“ je od strane Royal de Luxe doživjela svoju premijeru. Tokom tri dana, figure divova visokih i po nekoliko metara kružili su ovim gradom. Najveća figura, koje je predstavljala jednog ronioca, bila je visoka 11 metara, i teška 3 tone. Royal de Luxe je ulična pozorišna trupa iz Francuske, čiji je spektakl fokusiran na velikim tehničkim igračkama, u što spadaju i metrima visoke lutke.


Justin Rodney (33) igrač Frankfurt Universe, proslavlja njegow touchdown jednim saltom nazad tokom utakmice Kirchdorf Wildscatsa, iz njemačke Football League.


Jedna vojna medicinska sestra prska hladnom vodom ukrajinske vojnike kako bi ih rashladila, tokom probe za vojnu paradu u centru Kijeva.


Sajam kompjuterskih igrica, pod nazivom Gamescom, održan po deseti put, nedavno je završen u Kelnu, Njemačka. Američki razvojni studio Vigil Games je tokom sajma ispred svog štanda predstavio je figure iz igre „Darksiders“.


Onaj, kojeg svi žele uslikati, jedva da se može i nazrijeti iza vjernika sa selfie-stickovima u rukama. Sve se dešavalo tokom sedmične generalne audijencije, dok je Papa ulazio u aulu Paolo VI.


Proteklih dana Japan je zadesila serija tajfuna, koji su svu svoju snagu i bijes pokazali tokom udara u zaštitni pojas ispred obalskog grada Akija.
(web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)