spagosmail

Dobrodošli na moj blog


20.09.2018.

Rođeni zaustavljeni u kupu
sa tribina: Mirso

Šesnaestina finala Kupa BiH:

Stadion: Rođeni u Mostaru.
Gledalaca: 3000
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška), pomoćnici:Sreten Udovičić (Prijedor) i Igor Radaković (Prijedor).
Strijelci: 0:1 - Velkoski (58),
Žuti kartoni: Fajić, Ovčina (Velež), Rahmanović, Dupovac, Hebibović, Tatar (Sarajevo),
Crveni kartoni: Kuduzović (Velež).
VELEŽ: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović (63. Brandao), Ćosić, Behram, Ovčina (68. Cvijanović), Fajić, Kuduzović, Derreyra i Lucas (39. Vehabović).
SARAJEVO: Džafić, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Mustafić (46. Crepulja), Halilović, Handžić (46. Ahmetović, 65. Tatar) i Dupovac.
Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što danas u Mostaru pobijedli Velež sa minimalnih 1:0.
(spagos)

20.09.2018.

Zaustavljeni momenti: Slike dana

Početkom ovog mjeseca, serija tajfuna je zahvatila Japan. Na slici iz grada Nishinomiya prikazan je sav bijes tajfuna pod imeni „Jebi“.

Loše vrijeme pa šta? Seniori iz Amsterdama u Holandiji, uprkos kišnim vremenu, učestvovali su u trci rolatora u ovom, čiji finiš se odigrao na stadionu, pri čemu nije nedostajalo zabave.

Slike iz vazduha slanih jezera, kao što je ovdje slučaj sa jezerom Yuncheng u provinciji Shanxi u Kini, oduševljevaju raznovrnošću boja. Ovo jezero je posebno poznato po svojoj soli po imenu Xie.

Slike o prljavštini u Indiji su nam poznate već decenijama. Ovdje na slici je prikazano nešto, što je nezamislivo na bilo kome većem nivou civilizacije. U neposrednoj blizini rijeke Ganges, ispod Shastri mosta, u gradu Allahabad, ljudi obavljaju ceremoniju spaljivanje posmrtnih ostataka jednog umrlog??

Iz Indije u Škotsku. Tamo su u gradu Braemer održane tradicionalne Highland igre. Jedna od disciplina je bila i bacanje utega na lancu. Naravno, da bi sve bilo po tradiciji, nisu nedostajal ni kiltovi, poznate škotske suknje na muškarcima.

U Kini je održan Kinesko-Afrički susret. U to ime, priređeni su cvijetni ukrasi u Pekingu, koji su najavljivali održane susrete.

U toku su utakmice američkog fudbala, a jedan navijač tima Tampa Bay Buccaneros ukrašen svim i svačim doprinio je dobrom raspoloženju na tribinama, tokom utakmice kod kuće.

Umjesto uobičajene narudžbe kod frizera: „Molim jedno skračivanje makazama“, očigledno da se u Bangladeshu ova narudžba može kazati kao: „Jedno skraćivanje spaljivanjem“. Vjerovatno se u blizini nalazi i neki aparat za gašenje, ili barem kanta vode.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)