spagosmail

Dobrodošli na moj blog


02.10.2018.

Preminuo najpoznatiji žigolo na svijetuMaurizio Zanfanti (63), poznat po nadimku „Zanza“, bio je najpoznatiji žigolo (gigolo) na svijetu. Onako kako je živio, tako je i otišao sa ovog svijeta.
Najveći Playboy Italije u svom životu zaveo je više od 6000 žena. A sada je njegovo zadnje osvajanje u životu, platio životom.
Nekada su ga zvali „komarac“, jer se u zavođenju strogo držao pravila, ubodi i leti dalje.
Protekle srijede, u njegovom autu, parkiranom uz samu plažu, gdje je dugo godina bilo njegovo „radno mjesto“, prilikom ljubavne igre sa jednom 23. godišnjom djevojkom, otkazalo mu je srce. „Komarac“ je imao svega 63 godine.
Legenda je postao sedamdesetih godina, kada je počeo raditi kao animator u „Blow Up“, legendarnom disco klubu u Riminiju. Posao mu je bio da ćaska i zabavlja mlade turistkinje. A najčešće se ta zabava završavala negdje drugo.
Sve su to bile Francuskinje, Engleskinje, a najdraže su mu bile Njemice. Kako je sam tvrdio, u njegovim najboljim godinama po sezoni je imao i do 500 žena.
Imao je devetoro djece, barem što se znalo. Za svako od njih istetovirao je po jednu zvijezdu na ramenu. Neke od žena, koje su bile s njim, znale su kasnije sa mužem i djecom doći na njegovu plažu, popiti piće i tajnovito mu namignuti za oproštaj.
U njegovom zadnjem intervjuu za medije, još prije četiri godine, govorio je, kako je kao playboy već u penziji, kazavši: „Sa 59 osjećam da sam već nekako star za sve to“.
Naravno, ko bi mu vjerovao, jer takvim izjavama nije ostao vjeran.
Djevojka sa kojom je bio zadnje noći, nakon slučaja je panično nazvala jednog njegovog prijatelja, a ovaj nazvao hitnu. Ljekar je, nažalost, na licu mjesta, samo mogao konstatovati smrt.
Jedna smrt koju je „Zanza“, kao i mnogi drugi „ljubavnici“, samo mogao poželjeti.
(express)


(Novasloboda.ba)
02.10.2018.

Zaustavljeni momenti: Slike dana


Slike tuge iz Bangladsha: Jedan radnik ruši jednu već narušenu kuću, prije nego što je potpuno sruši poplava rijeke Padma.


U britanskom Harrowgateu, svake godine u ovo doba održava se takmičenje pod nazivom “Giant Vegetable Competition”, o kome smo i prethodnih godina imali priloge na ovom mjestu. Jedan od učesnika je  rado pozirao sa njegovom “tikvicom”, koja je pobijedila kao najteža u svojoj kategoriji.

Umjetnica sjedi na svojoj 3D slici nacrtanoj na tlu, na Upper New Street u Birminghamu u Velikoj Britaniji. Ova vrsta umjetnosti u zadnje vrijeme veoma često ukrašava pločnike i trgove velikih gradova i izaziva veilko interesovanje prolaznika. Nagrada umjetniku, koja kovanica u šešir, ili u tu svrhu posebno postavljenu kutiju, sa unaprijed napisanom zahvalom.

Bufalo Ralphie je maskota američkig fudbalskog tima Colorado Buffaloes. Prije utakmice protiv New Hampshire Wildcats, uz uloženi veliki napor pomoćnika, Ralphie je protutnjao terenom.

U Bonnevilleu, savezna država Utah, u SAD Denise Mueller – Korenek je u vožnji bicikla oborila rekord u brzini. Tom prilikom, ona je biciklo vozila brzinom od 183.932 mph (milja na sat), ili 296.010 km/h, čime je oborila rekord od 167 mph postavljen daleke 1995. godina. Brzinska vožnja je obavljena na Salt Flatsu u Bonnevilleu.

Jedna kraljevska prilika u Holandiji: Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima su kraljevskim kočijama došli u Den Haag na “Prinsjesdag”, koji se tradicionalno održava trećeg utorka u septembru. Toga dana se govorom kralja otvara parlamentarna godina.

Na May Day stadionu u Pjongjangu, jednim gimnastičko-artističkim performansom prikazan je mozaik rukovanja. Sve ovo se dešavalo prije susreta državnika Sjeverne i Južne Koreje.

Poplave, poplave, širom svijeta. Jedna žena je bila spašena iz njenog već poplavljenog automobila, od strane radnog kolege iz firme, pošto se na krov automobila popela kroz otvoreni pokrenti krov na autumobilu. Koliko je kišobran pomogao u ovom “mokrom” spašavanju ne zna se, ali je u svakom slučaju bilo džentlmenski.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)