spagosmail

Dobrodošli na moj blog


14.10.2018.

Otišla još jedna legenda: Milena Dravić
Milena Dravić, najveća zvijezda jugoslovenske kinematografije, preminula je u 79. godini u Beogradu, poslije teške bolesti. Milena se nalazila na liječenju u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa , poslednjih dana joj je bilo loše, ljekari su sve pokušali. Prije dvije i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.
Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima „Kozara“, „Prekobrojna“„Ljubavni život Budimira Trajkovića“, „Rad na određeno vreme“, „Moj tata na određeno vreme“, „Sekula se opet ženi“, „Nije lako sa muškarcima“ i „Zona Zamfirova“. Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije „Priče iz Nepričave“, Vera iz „Policajca sa Petlovog brda“, zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV-komedija Pozorište u kući i Lud, zbunjen, normalan.
Sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program Obraz uz obraz.
(spagos)14.10.2018.

Pet komada, pet komada...

(fotosi: sportsport, fkvelez, novasloboda)

Prva liga FBiH, 10. kolo:

FK Velež - NK Novi Travnik 5:0

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Fajić, Mrgan, Ferreyra, Zeljković, Vehabović.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Nebić, Petak Se., Petak Sa., Silajdžija, Smolo, Skopljak, Čakić, Buljubašić A.

Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti dobru priliku za Ovčinu, ali gosti su se uspjeli odbraniti. Imao je i Novi Travnik  svoje prilike preko Džepine, a zatim Sulića koji se nije proslavio, da bi njegov promašaj kaznio Fajić i pred odlazak na pauzu doveo Velež u vodstvo.
U drugom poluvremenu, tačnije u 51. minuti stativu pogađa Mujezinović, da bi osam minuta kasnije Fajić efektno pogodio za 2:0 i bilo je jasno da tri boda ostaju u Mostaru.
Igrala se 68. minuta kada je Ovčina eurogolom podigao publike na noge i zaradio ovacije.
Pet minuta prije kraja Fajić hat trickom povečava na 4:0, da bi konačnih 5:0 u sudijskoj nadoknadi postavio Cvijanović.
(sport)

14.10.2018.

Slikarstvo na neki drugi način


Na prvi pogled se čini kao da se radilo o nastajanju nekog novog umjetničkog djela slikara Jacksona Pollocka.
Štitovi policajaca, tokom demonstracija u Barecloni, uveliko podsjećaju na djela ovog umjetnika koji se služi sličnim metodama kod nastajanja njegovih slika.
Pred godišnjicu referenduma za nezavisnost Katalonije, u ovom gradu je došlo do nereda, kada su zagovornici i protivnici referenduma paralelno izišli na demonstriracije.
Policija je postavila kordon, s ciljem da razdvoji dva tabora. Kada su separatisti počeli bacati jaja i kese sa bojom na policiju, slikarstvo Jacksona Pollocka je odjednom dobilo sasvim novo značenje.
(stern)
(NovaSloboda.ba)