spagosmail

Dobrodošli na moj blog


15.12.2018.

Više od kalendara

Još od 1964. godine postoji poznati kalendar Pirelli, proizvođača auto guma. Veliki fotografi i lijepe žene.
Zahvaljujući ovoj kombimaciji postao je pojam erotske fotografije. Ipak, kalendar već dugo vremena ima sasvim drugačije zahtjeve. On ne želi prikazivanje samo gole kože, nego žene, koje se pokazuju sa njihove jače strane.
Za izdanje za 2019. godinu odgovoran je bio fotograf Albert Watson. On je izabrao moto „Dreaming“ – Snovi, i inscenirao njegove modele kao žene, koje žele njihov životni prostor učiniti stvarnim.


Upravo to je postigla Gigi Hadid. Ona se predstavila kao uspješna poslovna žena koja postiže sve što zaželi. Uprkos tome, ona je ispunjena tugom. Sigurnost nalazi samo kod njoj povjreljivih ljudi.
Glumica Julia Garner kao mladi fotograf pokazuje kako voli prirodu i usamljenost. Ona mašta o velikoj karijeri kao fotograf portreta i perfektno se postavilja u svoju ulogu“.Francuskinja Letitia Casta uživila se u ulogu slikarke, koja živi sa njenim prijateljem u fantastičnom potkrovlju. Prijatelja igra Sergej Polunin, ukrajinski igrač baleta i apsolutna zvijezda scene. Polunin je široj javnosti poznat iz Hozierovog video spota „Take me to the Church“. Njih dvoje, slikarka i plesač, maštaju o velikom uspjehu, a kako se radi o  erotskom kalendaru, najradije to čine bez igdje ičega na sebi.

A i kod Misty Copeland, četvrtog modela u kalendaru, sve se vrti oko plesa.
(web)
(NovaSloboda.ba)
15.12.2018.

Svijet je čudesno mjesto: Slike dana


Jedan malo neobičan način sređivanja frizure srpom, kako se to tradicionalno obavlja uselima indigenog naroda Miao u Kini.


U Port Moresbyju na Papua, Novoj Gvineji, izvođači u tradicionalnoj odjeći prolaze kroz bezbjedonosnu kontrolu na međunarodnom aeroromu Jacksons, prije nego što su se susreli sa sa američkim popredsjednikom Mike Penceom.

Javni toaleti u obliku glava životinja postavljeni su i fotografisani u kineskom Chongqinqu, povodom svjetskog dana toaleta. Ovaj dan, pod zvaničnim nazivom World Toilet Day, WTD, je zvanični međunarodni dan Ujedinjenih nacija, a uveden je kako bi se unaprijedile aktivnosti u cilju rješavanja globalne sanitarne krize.

U hotelu Willard u Washington D.C. održana je press konferencija Nacionalne federacije ćurana na kojoj su predstavljena dva ćurana, kojima je ove godine poklonjen život na Dan zahvalnosti u SAD.

Posebnu pažnju privlači pogled na ogromne talase koji su pri hladnom vremenu zapljusnuli svjetionik u Seahamu u Velikoj Britaniji.

Pred jednom svečano osvijetljenom džamijomu Karachiju, jedan pakistanski Musliman obavlja molitvu povodom rođendana poslanika Muhameda.

Na godišnjem festivalu na vodi „Tonle Sap“ u Pnom Penu u Kambodži, učesnici se pripremaju za trku u čamcima zmajeva.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)