Halid je ambasador svijetla

Više je učinio za pozitivnu promociju BiH proteklog vikenda u Zagrebu, nego što je sva politika, diplomatija i posebne veze i politike uradile u zadnjih dvadeset godina

Halid Bešlić, zvijezda bh muzike, odlikovan je u BiH posebnim ordenom kako bi mu se iskazala zahvalnost za promociju BiH. To priznanje uslijedilo je nedugo nakon uspješnih koncerata u Zagrebu kojim je oborio rekorde i vratio pozitivnu pažnju o BiH u udarnim terminima i medijima u Hrvatskoj. Istovremeno je imenovan posebnom časti, počasnim ambasadorom za BiH čiji će zadatak biti pozitivna promocija BiH.

Ovo što ste do sada pročitali, nažalost, još se nije desilo. Mi se više volimo promovirati crnim vijestima, mrtvim glavama koje padaju na utakmicama i skandalima i mržnjom.

Ono što je Halid Bešlić proteklog vikenda uradio u Zagrebu, prevazilazi razinu važnosti za jednog čovjeka i njegovu karijeru. To je bila briljantna akcija kojom je Bosna i Hercegovina prodrmala Hrvatsku i kojom je BiH vraćena na pijedestal u Zagrebu.
Osim što je oborio rekord u Areni, okupio oko sebe i predsjednika i predsjedničke kandidate, usput je i pokazao koliko je poštovan među muzičkom elitom.

HRT, RTL, Nova TV, svi printani i elektronski mediji, svi portali u Hrvatskoj posvetili su više pažnje Halidu proteklog vikende nego što je dobio i jedan umjetnik iz BiH.

Najveća je to i najbolja promocija koju je BiH imala u Hrvatskoj. Više je Halid učinio za pozitivnu promociju BiH proteklog vikenda u Zagrebu, nego što je sva politika, diplomatija i posebne veze i politike uradile u zadnjih dvadeset godina.

BiH bi trebala, ako u ovoj zemlji još uopće neko vodi računa o pozitivnoj promociji, iskoristiti i koristiti ovo iskustvo i kapacitet koji ima Halid Bešlić.

Jedna od najmoćnijih diplomatija svijeta, ona britanska, koristila je šezdesetih godina pop muziku kako bi ovladala psihologijom istočnog bloka. BiH bi morala naučiti za dobrobit svih koristiti svoje kapacitete u pozitivnoj promociji.

Halid Bešlić im je pokazao kako se to radi. Treba samo malo pameti i volje da se napravi tim koji će biti poslanik pozitivne BiH.
Pozitivna BiH, uspješna BiH, to je ono što treba odašiljati. U BiH je puno onih koji svakodnevno kreiraju gomilu informacija kako bi se ova zemlja prikazala u što gorem svijetlu. Halid Bešlić je pokazao kako vrlo uspješno to može uraditi u što boljem svjetlu.

Naravno, tromi državni činovnici teško da bi se sjetili pa Halida imenovali ambasadorom svijetla u BiH koji bi pronosio bolji glas o ovoj zemlji.

Image 

Mesić Sejdinu baklavu odnio kući

Halid je valjda prvi narodnjak, prva zvijezda iz BiH koju je predsjednik Hrvatske ugostio na Pantovčaku. Mediji su već objavili da je Mesiću Halidova žena Sejda "uručila" tepsiju baklave, no manje je poznato da je Mesić nije zadržao u kabinetu već je tepsiju ponio kući.

 

Bandić: Eselam alejkum, Halide

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić može ući u istoriju: to je sigurno prvi zagrebački gradonačelnik a možda i prvi predsjednički kandidat koji je nazvao "Eselamu alejkum". Bandić je sa Selamom pozdravio Halida kad je došao u backstage. Nije krio oduševljenje: okupiti toliko broj ljudi, impresivno je Bandića, koji je u svemu možda potajno vidio i šansu za predsjedničku kampanju i slični spektakl.

– Halid je već u mom stožeru, ako se kandidiram – rekao je.

preneseno sa:  www.dziho.com

2 komentara

Komentariši