Kompot od suhih šljiva i suhih smokava
Kompoti su pristojna alternativa modernijim desertima od voća. Recept u kojem je glavne uloge preuzelo suho voće ne ovisi o godišnjim dobima, a kompot možete pohraniti na dulje vrijeme i u njemu uživati kad god poželite.
Priprema
1. Smokve i šljive stavite u mlaku vodu i ostavite ih stajati preko noći.
2. Dodajte med, limunovu koricu i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat.
3. Na kraju dodajte limun narezan na ploške i kuhajte još 10 minuta.
4. Kad se kompot ohladi, stavite ga u staklenku.
Posluživanje
Poslužite ga posutog narezanim orasima.
Savjet
Ovako pripremljen kompot možete čuvati dulje vrijeme na hladnom mjestu.
Nutritivne vrijednosti
Energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su po obroku. Ako se radi o desertu, energetske i nutritivne vrijednosti su izračunate za 100 g.
bjelančevina 2,48g, ugljikohidrata 63,63g, masnoce 0,84g, dijetalna vlakna 7,32g, holesterol 0,0mg
preuzeto sa: coolinarka.com