Kompot od suhih šljiva i suhih smokava

 

Kompot od suhih šljiva i suhih smokava

Kompoti su pristojna alternativa modernijim desertima od voća. Recept u kojem je glavne uloge preuzelo suho voće ne ovisi o godišnjim dobima, a kompot možete pohraniti na dulje vrijeme i u njemu uživati kad god poželite.

     Priprema

1.      Smokve i šljive stavite u mlaku vodu i ostavite ih stajati preko noći.

2.      Dodajte med, limunovu koricu i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat.

3.      Na kraju dodajte limun narezan na ploške i kuhajte još 10 minuta.

4.      Kad se kompot ohladi, stavite ga u staklenku.

Posluživanje

Poslužite ga posutog narezanim orasima.

Savjet

Ovako pripremljen kompot možete čuvati dulje vrijeme na hladnom mjestu.

Nutritivne vrijednosti

Energetske i nutritivne vrijednosti izračunate su po obroku. Ako se radi o desertu, energetske i nutritivne vrijednosti su izračunate za 100 g.

bjelančevina 2,48g, ugljikohidrata 63,63g, masnoce 0,84g, dijetalna vlakna 7,32g,      holesterol 0,0mg

preuzeto sa: coolinarka.com

 

 

Komentariši