Sta cu prije?

 

Jebo lud zbunjenog

Šta ću prije?


-Kažu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalijuma.
-Takodje i pomorandzu zbog vitamina C ? I obavezno popiti jednu šoljlicu zelenog caja (bez šecera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoce u krvi?
-Svakoga dana moramo popiti dve litre vode (da, i poslije je ispišati, što udvostrucuje vreme koje smo do sada provodili u WC-u)
-Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije,za koje niko ne zna šta su tocno,ali ako se ne opskrbiš sa barem milijon i pol tih bakterija, vidjeceš vraga?
-Svakoga dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna caša crnog vina,takode protiv infarkta. I jednu cašu belog, za nervni sistem?I jednu cašu piva, ne mogu se sjetiti za šta? Ako ih popiješ odjednom, medutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, neceš ni primetiti?
-Svakoga dana treba jesti zrnaste stvari. Mnogo, mnogo, gomilu zrnastih stvari, dok ne posereš g….o velicine pulovera.
-Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smiješ zaboraviti žvakati svaki zalogaj 100 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati?
-E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i poslije jabuke, poslije bioaktiva, poslije banana, poslije zrnastih stvari?
I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta? Bilo bi dobro urediti kupatilo, možda
staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, zrnaste stvari i zube, provesceš puno, puno vremena unutra?
-Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u saobracaju. Prema statistikama, TV se gleda prosjecno cca 3 sata dnevno. Sada se to više ne može, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savjet: nakon 15 min kreni natrag jer u protivnom pola sata postaje cijeli sat). Treba njegovati prijateljstva, jer su poput biljaka,treba ih održavati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ideš na put?
-Izmedu ostalog, moraš ostati informisan, i citati barem dve dnevne i nekoliko nedeljnih novina, da bi imao kriticki stav..
-Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena? Da ne govorimo o tantrickom seksu.
-Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-sudja-veša, da ne govorimo o tome šta sve treba ako imaš kucnog ljubimca ili djecu?

Racunica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogucnost koja se namece je raditi nekoliko stvari istovremeno:
Npr: tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena, tako ceš popiti 2 litre vode. Dok izlaziš iz kupatila s cetkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantricki) s partnerom koji istovremeno gleda TV i cita novine dok ti pereš pod.

Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom ce ti trebati)
Uuuuuuf!
No. ako ti je ostalo dva slobodna minuta, pošalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke) dok jedeš kasicicu meda,koja je vrlo korisna.

Sada te pozdravljam, jer izmedu jabuke, jogurta, piva, prve litre vode i treceg obroka s dnevnom dozom zrnastih svari, ne znam više šta trebam, ali
moram hitno u WC.
Uštedjecu par minuta istovremeno peruci zube?

Komentariši