Mostarci iz Evrope – Akcija, Pomoc Javnoj kuhinji u Mostaru

 

Humanitarna akcija Pomoc da se javna kuhinja u Mostaru odrzi u funkciji i nastavi sa svojim radom.
Akcija  je pokrenuta povodom oglasavanja Crvenog Krsta Mostar, a u vezi sa nedostatkom sredstava iz gradskog budzeta i sve manjih donacija za mostarsku kuhinju namjenjenu nasim najsiromasnijim sugradjanima. "Pokret svi za Mostar, Mostar za sve" ovim putem poziva sve svoje clanove da u sto vecem broju ucestvuju u ovoj akciji spasavanja nasih najugrozenijih sugradjana.
Njihova sudbina ce ove zime bukvalno biti u nasim rukama. Nemojmo dozvoliti da se javna kuhinja zatvori, sa nase strane se zahtjeva jako malo, ucinimo sve sto mozemo da pomognemo nasim najugrozenijim sugradzanima i prijateljima.

Vecina raje zivi u zemljama zapadne Evrope i vjerujemo da nikome od nasih clanova pa i onim koji zive i u BiH nece biti problem da uplate po 1€ na ime "Pokret svi za Mostar, Mostar za sve" i time ucestvujuci kroz humanitarni rad istovremeno pomognu nasim najugrozenijim sugradzanima.

Pokret svi za Mostar, Mostar za sve danas broji 1125 clanova, ako svi upatimo po 1 euro to je dakle minimalno 1125 eura sto je za mostarsku kuhinju i crveni krst Mostara jako znacajan i velik iznos. Radi usporedbe Crveni Krst Mostara mjesecno iz budzeta grada prima oko 1500 KM sto se djeli na sve troskove vezane za rad kuhinje za siromasne u Mostaru.

Ideju su prosirili braca

ZDENKO I GARO BOSKOVIC IZ HOLANDIJE

Putem akcije 10 razglednica za 10 €

IDEJA JE U DOKAZANOJ CINJENICI DA I ONI KOJI RADO DAJU ZELE NESTO ZA UZVRAT DA DOBIJU.
OVIM PUTEM MOZETE PORUCITI DESET RAZGLEDNICA SA REPRODUKCIJAMA Zdeninih slika sa mostarskim motivima, da se javite familiji i prijateljima kojima odavno niste

CIJENA JE 10 eura

Izbor razglednica na: http://moforaja.com /pomoc javnoj kuhinji u Mostaru

CJELOKUPNI PROFIT JE NAMJENJEN MOSTARSKOJ JAVNOJ KUHINJI
za svaku jasnocu da objasnim DA JE PROFIT IZNOS ZARADE UMANJEN ZA minimalne TROSKOVE STAMPANJA I SLANJA

IZBOR SLIKA POSALJiTE SA ADRESOM NA
gizenga57@gmail.com
placate po primitku posiljke, nacin placanja naznacen je  takodjer na moforaja.

Komentariši