Bojan Bojic: Nisam vise pametan
Bojan Bojic:  NISAM VISE PAMETAN,  Vodeni ciro

Vodjena je kampanja za spas Vodenog Cire i 02.12.2009. godine, predata je peticija Evropskoj komisiji, koju je potpisalo preko 900 gradjana.

Od tada:

Vlasti nisu nista uradile da poprave pristaniste i osiguraju Vodenog Ciru…

Evropska komisija nije cak poslala ni kurtoaznu potvrdu da je primila peticiju, a kamo li da je nesto konkretnije preduzela…

Na medijima smo upozoravali, pa cak i pismenim putem, da Vodeni Ciro ne smije ostati vezan kod Ahmeda Mehanovica na ribnjaku u Strgacini, jer moze doci do havarije i kidanja ribnjaka. UPRAVO SE TO I DESILO, u noci izmedju 22. i 23.12.2009. godine, snazan vjetar je pokidao Ahmedov ribnjak i ponovo je bila ugrozena sigurnost Vodenog Cire.

Na moju i Ahmedovu intervenciju, kapetan je prebacio brod u Medjedju, na prirucno pristaniste restorana ”JAZ” na Drini, vlasnika Aca Marica. I naravno, opet niko ne dolazi, opet isto kao i sa Ahmedom, nakon neke havarije, brod gurnu dalje i cekaju novu havariju.

Naredna dva dana je najavljena takva oluja na Drini i vjetar JUGO, tako da je moja procjena da ce u naredna dva dana doci do slamanja i tog pristanista u Medjedji, sto ce biti i posljednje mjesto gdje se brod moze svezati, pa makar i privremeno. Pristaniste na Ustipraci ne racunam, jer tu voda zna toliko nisko pasti, tako da bi vjerovatno Vodeni Ciro zavrsio nasukan u mulju.

Ko ”NORMALAN” na ovom svijetu moze gledati ovo unistavanje, iz dana u dan, i nista ne preduzeti? A ja sve nesto pokusavam, racunam reko’ ima makar tracak savjesti kod ljudi, pa ce makar osigurati da ne propadne i potone, ako ne umiju razvijati!!! Ali, grdno se ja oko toga varam, izgleda!!!

I ova Evropska komisija, valjda su se i oni inficirali ovim nasim jadom, pa i oni nisu nista bolji od ovih nasih vlasti. Odsad ih vise necu zvati Evropska komisija, nego Bosanska komisija!!!

Pa ti budi pametan, tacno pomislim da ja nesto fulam ili ne kapiram neke stvari, mozda sam retardiran, pa ne shvatam kako ovaj svijet funkcionise, mozda su me neke iluzije obuzele da ima i tracak normalnosti i svjetlosti u ovoj balkanskoj tmini… Ili su oni u pravu, a ja odlijepio, pa nece niko to da mi saopsti??? Sve u svemu, jadni i mi, i oni, ako se ovo sve, i to pod hitno, ne rastjera i ne postave novi ljudi i nova pravila, odosmo mi onda svi u tri lijepe…

Komentariši