HOĆE LI VELEŽ EVROPSKE UTAKMICE IGRATI U MOSTARU, ZENICI ILI SARAJEVU?

 

RTM news portal – HOĆE LI VELEŽ EVROPSKE UTAKMICE IGRATI U MOSTARU, ZENICI ILI SARAJEVU?

25.01.2010. 12:20

Mostar (RTM) – Jedna grupa Mostaraca, kako sami kažu, „na privremanom boravku u dijaspori" obratila se portalu RTM.ba s pismom u kojem kažu da su došli na ideju da se na vrijeme pokrene pitanje odigravanja utakmica Veleža u evropskim kupovima.

„U tome smislu smo formirali grupu na Facebooku, kako bi se o ovome pitanju izjasnilo što više Mostaraca koji će ljetos, ako bog da, ponovo u Mostar", navode u e-mail poruci koju smo dobili. U poruci pod naslovom „Hoćemo da Velež igra evropske utakmice pod Bijelim brijegom", navodi se kako su FIFA i UEFA, na primjer, još početkom godine objavili liste svih zvaničnih termina utakmica u čitavoj 2010 godini.

Tu su termini utakmica u svim ligama na svijetu, termini utakmica Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, termini UEFA Lige Šampiona i UEFA Evropske lige za narednu sezonu, kao i termini utakmica za kvalifikacije za narednom Evropsko prvenstvo 2012. godine.

„Evropa živi i radi tako. U svim segmentima života, pa i u fudbalu. Sve se zna u minutu, godinu dana unaprijed. Zna li se već sada gdje će Velež igrati evropske utakmice?

Za Velež je izgledno, prema sadašnjim igrama i prema jačini ekipe sa kojom ulazi u proljetni dio prvenstava, da će uzeti jedno od mjesta iznad crte, koje vodi ka Evropi.

Navijače već sada interesuje: gdje će se igrati Veležove utakmice u Evropskim kupovima. Ima li do sada igdje išta

napisano crno na bijelom? Navijači, Mostarci, Red Army, hoće da Velež njegove Evropske utakmice igra pod Bijelim Brijegom!", navodi se u inicijativi grupe Mostaraca, pokrenute i na svjetskoj internet društvenoj mreži Facebook.

„Ne smije se dogoditi da o tome odlučuje pojedinac sa bilo koje strane, a pogotovo da se tome protivi bilo koja grupa ili grupica. Ne smije se dogoditi da se o ovome pitanju raspravlja na kraju sezone, niti se ovo pitanje smije gurati ispod tepiha, dok se ne vidi hoće li Velež biti iznad crte. Moraju se planovi napraviti kao da hoće, a ako ne bude, planove odložiti za narednu priliku. Policija ima pet mjeseci da napravi planove bezbjednosti. Mogu li konačno proraditi prijateljske relacije izmedju dva tabora? Bar kad je Evropa u pitanju. Na stranu to, ko će za koga navijati. Koliko Grad Mostar ima snage, htijenja i volje da konačno u nečemu dadne svoje mišljenje i da to mišljenje bude amen za sve u Mostaru", navodi se takone u tekstu inicijative.

Mostarci rasuti širom svijeta smatraju kako bi bila velika bruka i za Mostar i za bh. nogomet, „ako Velež bude morao ići da svoje utakmice igra na Koševu ili u Zenici". (RTM.ba)

Komentariši