STARI RECEPTI U NOVOM VREMENU
Bosanska ičija
Potrebno:
– bravlje meso (rebra) prema broju obroka,
– jedna pogača (spravljena od 4 jaja),
– riže po potrebi,
– jedna vezica mrkve i peršina,
– malo masnoće,
– kiselo mlijeko,
– biber i so.
Priprema:
Meso se opere i isječe na jednake komade i kuha. U međuvremenu se napravi pogača, ohladi i izmrvi. Skuha se i malo riže. Na zagrijanoj, malo dubljoj tepsiji miješaju se mrvice pogače, riža, isjeckani peršin, kuhana i isjeckana mrkva, sol, biber, te se smjesa rasporedi po tepsiji. Smjesa se zatim zaljeva mesnom vodom (juhom u kojoj se meso kuhalo) i začini uzavrelim maslom. Po ičiji se poredaju komadi kuhanog mesa, zatim se stavi u pećnicu da se zapeče. Na kraju se zalije juhom, pokrije i još malo zapeče. Servira se uz kiselo mlijeko.
Na isti način se od pilećeg mesa pravi pileća ičija, od telećeg mesa teleća, od jarećeg jareća i tome slično.