U Mostaru na površinu isplivao novi skandal

 

U Mostaru na površinu isplivao novi skandal

Novi most na Neretvi bez građevinske dozvole!

 

Klupko se počelo odmotavati kada je počela rasprava o nadoknadi za jednu parcelu

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara na površinu je isplivao svojevrsni skandal, jer je utvrđeno da most koji se gradi na Neretvi da spoji Sjeverni logor s vrhom Avenije uopće nema građevinsku dozvolu!

Ovo saznanje iskristalizirano tokom rasprave vijećnika daje dodatnu težinu skandala jer je Federalna vlada u most već uložila dva miliona maraka.

No, prije nego što se do njega došlo, gradonačelnik Ljubo Bešlić predložio je vijećnicima da se izjasne o tome hoće li Grad platiti nadoknadu za zemljište Marinku Miletiću, koji je zaustavio gradnju mosta, jer na njegovoj parceli nisu regulirani imovinskopravni odnosi. Riječ je o 150.000 KM koje je Grad trebao dati ovom čovjeku za nastavak gradnje.

Vijećnik SDA Faruk Ćupina ukazao je na niz nepravilnosti u ovom slučaju, među kojima je i činjenica da u gruntu ove parcele kao vlasnik stoji izvjesni Milan Savić.

Pitanje nezakonite gradnje samog mosta povukao je njegov kolega Ibro Rahimić, koji je naveo da je urbanistička saglasnost mosta data samo na osnovu idejnog rješenja regulacionog plana Sjeverni logor, što je, kako je naveo, nezakonito.

Vijećnik SDP-a Neđo Prljeta je čak dodao da je nezakonito izdata saglasnost i na trasu koja vodi do mosta, jer regulacionom planom još nije predviđen njen položaj.

Nakon ove diskusije gradonačelnik Bešlić povukao je tačku dnevnog reda.

(Avaz 050310)

Komentariši