BIH GASI SVJETLA ZAJEDNO SA 91 ZEMLJOM SVIJETA

Građani Bosne i Hercegovine pozvani su da zajedno sa stanovnicima 91 zemlje svijeta pokažu šta se sve može uraditi u borbi protiv klimatskih promjena. Građani su pozvani da 27. marta u periodu od od 20:30 do 21:30 sati isključe svoja svjetla i tako podrže projekat "Sat za planetu Zemlju".
Pored Sarajeva i Banje Luke, koji u ovoj akciji učestvuju od 2009., ove godine je planirano uključivanje i Tuzle, Mostara, Zenice i Bijeljine.

Zemlje koje po prvi put učestvuju u akciji su Madagaskar, Nepal, Saudijska Arabija, Mongolija, Kambodža, Češka, Paragvaj i Ekvador.

Čak će i Tokio Tower i Branderburška kapija u Berlinu pogasiti svjetla u toku ovog za našu planetu važnog događaja.

Andy Ridley, izvršni direktor projekta, rekao je: "Ova akcija pokazuje spremnost stanovnika planete da se izbore za zdraviji, ugodniji, bolji svijet. Sat za planetu Zemlju povezuje gradove, zajednice, poslovne subjekte i pojedince na njihovom putu borbe za očuvanje planete."

U akciju je do sada uključeno 1.514 gradova, što je više nego u isto vrijeme prošle godine.

"Ohrabrujem sve ljude širom svijeta da budu dio ovog važnog, istorijskog događaja. Ugasite svoja svjetla, slavite oporavak Zemlje i uživajte u trenutku razmišljajući o budućnosti planete", rekao je Ridley.

Komentariši