Dovoljno hrabri – BiH

 

Stranci zainteresirani za turističke ponude BiH

Na Sajmu turizma u Berlinu

Devet agencija iz BiH koje pružaju usluge avanturističkog turizma zajedno je predstavilo ponudu na ITB-u, najvećem svjetskom sajmu turizma, koji se održava u Berlinu od 10. do 14. marta.

Bosanskohercegovačke agencije pod nazivom "Dovoljno hrabri – BiH" imaju štand u holu predviđenom za specijaliziranu ponudu putovanja za mlade i iskustvenu avanturu.

Posjetiocima štanda, između ostalog, prezentiraju se mušičarenje na Plivi, rafting na Uni uz planinarsku turu na Plješevici i biciklističku vožnju na Osječenici, rafting na Vrbasu,  biciklistička avantura u Nacionalnom parku Una, pješačenje, biciklizam i rafting kroz Bjelašnicu, Visočicu i kanjon Neretve…

 Već prvog dana sajma uspostavljeno  20 poslovnih kontakata – radi se o kontaktima s tour operatorima i agencijama iz cijelog svijeta te da će neki dolasci turista biti realizirani već ove godine, dok će neke agencije našu zemlju u ponudi imati tek 2011.   

ITB je sajam koji godišnje privuče oko 180.000 posjetilaca, među kojima je 110.000 onih koji predstavljaju organizacije iz turističke industrije.

Komentariši