Mahalski informator: Broj 1

preneseno sa. protest.ba

 

Mahalski informator: Broj 1

Tufo Englez

Onaj mi Tufo, što mu je nakav rod onaj Ganić, onaj što je u Londonu nešto skrivio pa ga uhapsilo, obećo da će mi udarit fasadu kako se proljepotalo pa prije kiše, i da će mi od sebe i korito u bašči sazdat, očas mu je. Al neće sad jer je i on u London otišo da mi se nije javio nego mi njegova žena javila, pa kaće ne znam i hoćel uopšte ne znam ko ni njegova žena koja ne mogaše u London s Tufom jer ima da polaže kompjutere na kursu pa da joj ne propadne. Možda će i ostat u Londonu ne znam. Znaću kad mi javi žena Tufina kad položi kompjutere. (R.A.)

Brat od dajdžince

Iako je znao nije ništa poduz’o mi brat od dajdžince što su u ratu oni jedni pobili one druge, pa se sad sve uzdiglo, a što nije i prijen ne znam, da poslje, saće i sedamnes godina, da se to rješi. Nek’ se rješi nije meni, neg mi žao što više neću dobijat’ od dajdžincinog brata kurban za Bajram 1 i 2. (Z.B.)

Maho Šupak

Malo smo se smijali danas ka smo vidili da je Maho deseti put doš’o iz reda za vizu u Njemačku bez štenbilja. Ne da Mahi u Njemačku pa to ti je a on stalno navaljiva da hoće. Kaže mu Bego: “I ćorava kokoš zrno ubode a ti Maho ni mačku ubos ne moš”. Bilo nam smješno i onda smo se smijali. Ima Maho ženu tamo od 92-ge. Ima on nju ustvari od 88-me, nego je ima u Njemačkoj od 92-ge kad je otišla s konvojom u Split, pa se prebacila kod žene od Mahinog rođaka što nije više bila s Mahinim rođakom nego su se razveli al’ su njih dvije bile dobre. I bilo nama smješno kad nam je 94-te, prije primirja, u rov donio dvije flaše Zvekana i pet ikara i podjelio. Reko nam Maho: “Večeras pijemo svu noć, jebo četnike”. Mi ga, ko poznatog šupka koji zapaljene cigare iz džepa vadi da mu se ko ne bi ogreb’o, zaprepašteni postavili jasno pitanje: “Šta tebe opali?”, a on nam poslje treće čašice reče: “Post’o sam babo”. Mi u čudu još većem jer znamo da Maho nakav nikakav niđe nije prispio a kamoli da šta smunta, a žena mu u Njemačkoj saće dvije godine, postavimo pitanje kako je posto babo, a on nam kaže da mu je žena u Njemačkoj rodila sinčinu. “Kako bolan Maho, pa ona je tamo dvije godine”, pit’o ga Ruki. “Ma jebaji ga buraz, ko njeno ko moje.” I onda smo se napili. Sad Maho ne može nikako da dobije vizu jer neće niko da mu garantuje. Neće ni žena koja se razvela od njega ima i des’ godina, al’ on misli da je to nju neko nagovorio i da će kad on ode sve o bit sređeno. (A.V.)

Budo Žirant

Budo istuk’o ženu sinoć. Kaže stala mu na muku. Policija ga pitala šta je bilo, a Budo im reko da je to njegov poso i da to njih ne interesuje. Policija mu rekla da mu je žena sva u modricama i da jes njihov poso, a Budo im reko da on nema ništa stim modricama da je on prob’o urazumit a ona se gicala. Policija ga privela i rekla mud a će u stanici sve priznat, a Budo ih pito hoćel to dugo trajat jer mora maloj na roditeljski. Policija mu rekla dabogda da stigne, a Budo poš’o bježat jer, a to im je i rek’o, mora vidjet Naninu peticu jer mu je to jedina utjeha u svemu. Policajac što ga je odma i ufatio ga pito u čemu. Budo je prvo šutio a onda mu reko da je osto bez posla, da ima tri kredita i da vraća još dva ko žirant svojoj i ženinoj sestri i da mu se sve nešto prikazuje pred očima osim kad ode na roditeljski dže mu Nana dobija sve petice, pa mu bude lakše. (O.V.)

Biba i Ekrem

Bibu bole krsta otkad se mesčini rodila. Vazda kad ustaje podboči se i nakrivi usta k’o da šta kiselo pojela. I hukće. Stalno hukće. Bibu moš skontat na kilometar kad dolazi odnekle jer se vazda čuje uh hu uh hu. Eno je u bolnici da žuč operiše. Nasekirala se što joj ne daju da nadzida na stan, kokad je na vrhu, još jedan stan. Rekli joj da statika zgrade ne dozvoljava a ona pitala kako ta statika dozvoljava da se kod Ekrema niza, a oni joj reki da je Ekremova zgrada takve graađe i da je novija i da je i onda bilo predviđeno još pet spratova da se gradi al nestalo srectava pa se obustavilo a sad se došlo sebi i počelo dograđivat, a Biba im jebala mater sve po redu i njima i zgradi i Ekremu i zaprijetila da će sve srušit bonbom a naveče joj pukla žuč i jedva je stigli u bolnicu odves. I Ekrem se naljutio i zabranio svojoj djeci da se igraju s njenom. Ekremov mali onda svima reko da je Bibina mala pokazivala koku svima na bazenu a Ekrem se smijo kad je čuo i reko mu da ne širi dezinformacije. (Š.F.)

 

Komentariši