Adnan Ćatić – Felix Sturm otvorio je bokserski kamp u Kelnu

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/7401/adnan-catic-otvorio-bokserski-trening-kamp-u-kelnu

Adnan Ćatić – Felix Sturm otvorio je bokserski kamp na Bonner wallu u Kelnu, najveći ovakve vrste u Evropi, koji se prostire na 1.200 kvadratnih metara, od čega na gimnastičku dvoranu otpada punih 600 kvadratnih metara.

Svjetski profesionalni bokserski prvak u srednjoj kategoriji u verziji WBA, Adnan Ćatić, otvaranjem vlastitog trening – kampa pokazao je da je okrenuo novi list u svojoj karijeri.
Adnan Ćatić se nedavno sudskim putem razišao sa bivšim menadžerima iz Univerzuma, a jučerašnji događaj u Kelnu samo je potpuno osamostaljenje ovog vrhunskog sportiste, koji u Njemačkoj nastupa pod imenom Feliks Šturm (Felix Sturm). Od sada će Felix promovisati sam sebe, bez posrednika, putem vlastite promotorske firme Plus One.
„Uložili smo mnogo novca i truda, da bi ovo bilo stvoreno“, govori Adnan. „Ovdje se nalaze: dijagnostika ishrane sportista, solarijum, prostori za velnes, kao i biroi za savjetovanje i konsultacije. Ukratko, sve na jednom mjestu“, kaže Adnan.
Gimnastička dvorana od 600 kvadrata ofarbana je u crveno – crno boji. A iznad ulaza svijetli natpis „Felix Sturm“.
Već sada vlada velika potražnja za terminima za trening, a kako pišu njemački mediji, veliki broj boksera iz čitavog svijeta, sad bi najradije da se nađu pod Ćatićevim okriljem. Ipak, čini se da to neće svakome biti dostupno.

Za sada je ugovor potpisala naša Irma Balijagić, a prema svemu sudeći, to će napraviti bh. borac Adnan Redžović, te Ehad Kebo, Mostarac koji živi u Njemačkoj.
„Sada mogu reći da sam sretan čovjek. Ostvario mi se san, jer sam uspio otvoriti svoj kamp. Za sada ću tu trenirati ja i još nekoliko boraca. Vrata još neće biti otvorena velikom broju sportista“, najavio je Ćatić.
Inače, otvaranju kampa prisustvovalo je dosta ljudi iz javnog života Njemačke. Među prisutnima je bio njemački fudbalski reprezentativac Lukas Podolski, kao i brojne zvijezde iz svijeta estrade.
Smail Špago

Komentariši