FC St. Pauli – Hladno piće novog bundesligaša

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/7574/fc-st-pauli-hladno-pice-novog-bundesligasa

Kako se sve mogu financirati fudbalski klubovi
Kalte Muschi ili Cold Pussy ili „hladna maca“ ili „hladna koka“, je oficijelno hladno piće novog bundesligaša iz Hamburga, FC St. Pauli.

Osvježavajuće piće „Kalte Muschi“, kako to glasi na njemačkom, ili „Cold Pussy“ na engleskom, a na našim lijepim jezicima može se prevesti (vulg.) kao „hladna pica“ ili „hladna maca“ ili „hladna koka“ kako god hoćete, je oficijelni hladni napitak novog bundesligaša iz Hamburga, FC St. Pauli.
Piće se prodaje u pakovanju od 6 flaša po 0,35 litra. Cijena ovog pakovanja u samoposlugama i na benzinskim pumpama je 8,90 €. Piće je ustvari mix od crvenog vina i cole. Pije se, naravno, isključivo dobro rashlađeno. Piće je u svoj asortiman uvrstio i najpoznatiji lanac samoposluga u Njemačkoj „Edeka“, a u Njemačkoj je prihvaćeno ne samo od strane navijača FC St. Pauli, nego i od navijača ostalih klubova.
To je samo jedan od načina finansiranja ovog kluba iz takozvanog „crvenog miljea“ njemačkog grada Hamburga, a koji je poznat po tome što ga financiraju prostituke i homoseksualci ovog hamburškog kvarta. Njih preko 20.000 uplaćuju godišnje na račun kluba po 1,000 €, što iznosi, preko 20 miliona Eura, sigurnih u kasi. Ove godine pored ponovnog plasmana u Bundesligu, FC St. Pauli je započeo rekonstrukciju i proširenje tribina na svom čuvenom stadionu Millerntor, tako da će u konačnoj varijanti u gledalištu moći biti 27.500 gledalaca, umjesto sadašnjih 19.000. Ako je suditi po dosadašnjem interesovanju, stadion će i dalje biti pun ko šipak, bez obzira na to igra li St. Pauli u prvoj, drugoj ili trećoj njemačkoj ligi.
FC St. Pauli je poznat po tome što ima mrtvačku glavu na zastavi.

Smauil Špago

Komentariši