AKTIVIRAJ SE!

INTERNACIONALNI MEDIJI ODBILI su da izvještavaju o bilo čemu "što bi moglo da nanese štetu ili naruši ugled Ujedinjenih Nacija", objavio je New York Times u petak,

Predstavnici njemačke vlade su čak ljuti zbog "agresivnosti" kojom "pristupamo"UN-u i zbog koje bi se mogao narušiti odnos između Njemačke i UN-a. Očito, ovi ljudi priznaju ignoranciju i izdaju svijeta prema onome što se u BiH u prošlosti dogodilo. Izdaju u kojoj bh narod još uvijek živi. Mi nećemo prestati da govorimo o ovoj istini, ali nam je sada POTREBNA VAŠA POMOĆ!

Evo šta možete učiniti kako biste podržali projekat Stub srama:

1. Tražite od vaših lokalnih političara, umjetnika, pisaca, muzičara, sportista, aktivista za ljudska prava da daju njihovu podršku (uslikajte ih kako daju svoje cipele za ovaj projekt, i sliku pošaljite na: mensud@politicalbeauty.deOva e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).

2. Ako živite u Americi, Kanadi ili Zapadnoj Evropi: pozovite štampane medije, web portale, magazine, TV i Radio stanice da obajve priču o Stubu srama. 15. godišnjica genocida u Srebrenici je izuzetna prilika da probudite svjetsku svjest i kažete im o velikoj izdaji koja se dogodila u BiH. Mi želimo otvorenu diskusiju o odgovornosti UN-a, moramo naučiti iz onoga što se desilo u Srebrenici.

3. Širite vijesti o Stubu srama preko vaših web stranica, facebooka ili twittera sa video postovima: http://www.youtube.com/watch?v=639KG4-iOeQ , http://www.youtube.com/watch?v=v-J1frKXPmE , http://vimeo.com/11964743 ) banerima, slikama ili plakatima: http://stubsrama.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=14%E3%80%88%3Den ) ili prezentacijom projekta u pdf formatu: http://stubsrama.ba/images/stories/presse/BA_A4_PRESSEKIT.pdf )

4. Stavite poruke u cipele koje želite da Evropa čuje, bilo da su to priče iz rata, lične anegdote, slike žrtava ili nešto drugo. Donesite cipele sa porukom na jednu od 12 lokacija u BiH, Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj: http://stubsrama.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=9%E3%80%88%3Den

Projekat Stub srama podržan je od strane Majkih Srebrenice, Memorijalnog centra Potočari/Srebrenica, Društva za ugrožene narode, Genocide Watch-a, Instituta za borbu protiv genocida iz Kanade i Srebrenica Genocide Bloga.

http://stubsrama.ba/images/stories/presscliping/dani.pdf
http://stubsrama.ba/images/stories/presscliping/oslobodjenje_220510.jpg

http://www.stubsrama.ba/

Komentariši