IV Mostarski World Music Festival – Festival u gradu koji ga ne podrzava

 

http://www.bitno.ba/vijesti/kultura/festival-u-gradu-koji-ga-ne-podrzava[*]  (link sa vise informacija)

[*]

Od 22. do 30. srpnja World Music Centar i Club Aleksa predstavit će IV Mostarski World Music Festival.

Primjećuje se da ovaj festival iz godine u godinu sve duže traje, iako je poznato da je na prvom udaru kultura i da za kulturne događaje uvijek bude najmanje izdvojeno novca.

– Unatoč recesiji i svim pratećim problemima uspjeli smo održati davno dano obećanje da će MWMF postati tradicionalna manifestacija. Ni ove godine nismo dobili podršku Grada Mostara, što nas je posebno ražalostilo, jer Grad još uvijek nije shvatio da ovakvi događaji idu u prilog izgradnje boljeg imidža Mostara, rekla je direktorica festivala Aleksandra Savić.

Na sreću, ovaj značaj prepozali Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo sporta i kulture- Fondacija za scenske, glazbene i likovne umjetnosti i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, zahvaljujući njima ovogodišnje izdanje MWMF je uspjelo zadržati i međunarodni i multikulturalni karakter manifestacije.

– Program je sklopljen u okviru novčanih mogućnosti. Malo smo se više fokusirali na domaći world music, uz bogate prateće sadržaje. Ono što je bitno je da je ponuđeni program kvalitetan, dinamičan i zanimljiv. Festival ćemo otvoriti koncertom umjetnika iz Italije (Obelisco Nero), a zatvorit ćemo ga s pitkim scensko-glazbenim „VaSduhom“ za sve generacije, tj. Sanelom Marićem Marom i bendom. U vrelim mostarskim noćima uz povjetarac s Neretve i prirodni ambijent Club Aleksa sigurni smo da će svi koji dođu moći uživati svim svojim čulima, rekla je direktorica MWMF Aleksandra Savić.

 

 

 

Komentariši