Poslije smrti Mirze Velagića: Čeka se nalaz obdukcije, više lica pozvano na policijsko saslušanje

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/8717/poslije-smrti-mirze-velagica-ceka-se-nalaz-obdukcije-vise-lica-pozvano-na-policijsko-saslusanje

Desetogodišnji dječak Mirza Velagić umro je od posljedica strujnog udara na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a njegova tragična smrt top tema je u gradu na Neretvi..
Plato ispod Starog mosta: mjesto tragedijePrema riječima očevidaca, dječak se juče nakon kupanja u Neretvi sklonio ispod ljetnog šanka na obali Neretve ispod Starog mosta, jer je počela da pada kiša. Kako je rekao dežurni tužilac HNK Predrag Tomić, dječak se prilikom izlaska iz rijeke Neretve uhvatio za metalnu ogradu, odnosno za improvizovani šank, nakon čega je došlo do strujnog udara.

Dječak je vozilom hitne pomoći prebačen u Regionalni medicinski centar „Dr Safet Mujić“, gdje su ljekari pokušali da ga ožive, ali bezuspješno.

Dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Predrag Tomić rekao je da je sinoć u 20,40 sati dežurni Policijske uprave Mostar primio dojavu da je u bolnici „Južni logor“ u 20,30 sati konstatovana smrt desetogodišnjeg Mirze Velagića.

Tomić je rekao da je dječak, koji je strujni udar doživio oko 14,40 sati, dovezen u bolnicu u kolima Hitne pomoći oko 15,10 sati.

Tomić navodi da je u toku dalje prikupljanje dokaza kako se dogodila ova tragedija. Angažovan je vještak elektro struke, a jedan broj osoba je, radi provođenja istrage i prikupljanja dokaza, pozvan na saslušanje u PU Mostar.

„Vidjećemo šta će pokazati obdukcija“, rekao je Tomić.

Zbog ove tragedije, koja je pogodila građane Mostara i BiH, otkazani su svi najavljeni događaji uoči tradicionalnih skokova sa Starog mosta, koji će se, ipak, održati u nedjelju, sa početkom u 16 sati, mada sa mnogih strana stižu apeli da bi se oni trebali otkazati.

Porodici Admira i Mirne Velagić, koja je, prije tri dana rodila sina, neprestano stižu telegrami iz zemlje, regiona i svijeta. Od trenutka tragedije, u kući su bili brojni fudbaleri i sportski radnici iz skoro svih bh. klubova. Zovu Mostarci i Veležovci iz svih krajeva svijeta. Admirovi najbolji prijatelji, fudbaleri Adis Obad i Dženan Zaimović su u teškom šoku, a ono što zaslužuje svaku pohvalu je da danas u kafićima u istočnom dijelu Mostara uopšte nema muzike.

Grad je zavijen u duboku i veliku tugu, mnogi ne mogu da povjeruju u ovu gorku istinu.

Komentariši