„Osjetite čaroliju – dobro došli u Mostar“

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/8775/uz-podrsku-aecid-a-turisticka-promocija-mostara-u-bih

Ovog mjeseca, počelo je provođenjea aktivnosti „Promocija Mostara u Bosni i Hercegovini“, u okviru Projekta „Podrška ekonomskom razvoju grada Mostara putem poboljšanja turističkog sektora“, koga grad Mostar provodi uz podršku španske Agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (AECID).

Ova aktivnost podrazumijeva promociju koja je ujedno orijentisana ka domaćem i stranom gostu, a provodi se na teritoriji naše zemlje. U okviru ove aktivnosti predviđeno je oglašavanje Mostara kao turističke destinacije u formi jumbo plakata, prikazivanja promotivnih filmova na TV postajama na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, te izrade promotivnih turističkih DVD zapisa, koji će se dijeliti domaćim i međunarodnim partnerima Grada Mostara.

Tako su postavljeni jumbo plakati na putnim pravcima, na kojima se očekuje najveći dolazak turista u BiH, te koji su tradicionalno poznati kao najprometniji pravci za vrijeme ljetne sezone: Crveni Grm – Mostar, Izačić – Mostar, Metković – Mostar, Okučani – Banja Luka, Orašje – Tuzla i Sarajevo – Mostar.

Cilj promotivne poruke „Osjetite čaroliju – dobro došli u Mostar“ je da zaintrigira i privuče što veći broj posjetilaca u naš grad za vrijeme sezone 2010. godine, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.
 

1 komentar

Komentariši