Promocija knjige Tibora Vrančića „Mostar – krhotine prošlosti“

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/8813/veceras-u-mostaru-promocija-knjige-tibora-vrancica-bdquomostar-ndash-krhotine-proslostildquo

U okviru manifestacije Mostar World Music Festival, u Klubu Aleksa, večeras će se održati promocija knjige Tibora Vrančića „Mostar – krhotine prošlosti“.

Knjiga „Mostar – krhotine prošlosti“ predstavlja fotografije starog Mostara, slikane prije stotinu i više godina, paralelno sa fotografijama istog toga motiva ili objekta, sa iste pozicije danas, uz jedan vrlo kvalitetan opis onoga što je na dvjema paralelnim fotografijama predstavljeno.

Izdavanje knjige potpomogla je mostarska raja, kako iz Mostara, tako i širom svijeta. Zbog toga se sa pravom može reći da je ova knjiga čedo mostarske raje.

Autor Tibor Vrančić se potrudio da po raznim arhivama u Mostaru i širom svijeta, uz pomoć mostarske raje, sakupi nekoliko hiljada fotografija starog Mostara, od čega je izabrao 160 fotografija, i onda, uz veliki trud i zalaganje, načino paralelne fotografije toga istog mjesta danas.

Smail Špago
 

Komentariši