Felix Sturm – Pocinje sa treninzima za naredni meč

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/8995/felix-sturm-pocinje-s-treninzima-za-naredni-mec

Adnan Ćatić, allias Felix Sturm (31), počinje danas sa intenzivnim pripremama za njegov „comeback“, nakon više od godinu dana pauze. Trenirati će ga Fritz Sdunek, jedan od najpoznatijih svjetskih bokserskih trenera. Za WBA superšampiona, u ovom trenutku, sve se čini potpuno novo.

Kada Felix Sturm izađe na ring 4. septembra, u poznatoj Lanxes areni u Kelnu u Njemačkoj, protiv Italijana Giovannija Lorenza, biće to njegov prvi profi meč u vlastitoj režiji. Nakon tvrde borbe na sudu, protiv njegovog bivšeg promotora Universuma iz Hamburga, Sturm je otkupio svoju slobodu za dobrih 950.000 eura. Obzirom da je njegove dosadašnje mečeve prenosio njemački ZDF, na osnovu ugovora sa Universumom, Sturm je sada solo i pregovara sa njemačkim Sat 1. oko prenosa njegovih mečeva.

„Ovako duga pauza, nakon 36 profi mečeva, dobro mi je došla i fizički i psihički“ kaže Felix.

Dok je pauzirao, Felix je najviše vremena provodio i posvećivao svomm sinčiću Mahiru, zajedno sa njegovom suprugom Jasmin. Međutim, to je imalo i jedan dodatni efekat.

Prije samo nekoliko mjeseci, Felix je bio težak od 86 kilograma, što je 13,5 kilograma više od njegove „bokserske“ težine. Do početka priprema za predstojeći meč, Felix je već stesao težinu na podnišljivih 76 kilograma, a naporni trening u naredne četiri sedmice istopiće ovu težinu na potrebnih 72,5 kiligrama. Za to će se, naravno, pobrinuti i trener Sdunek, koji trenira i braću Klitschko.

Smail Špago

Komentariši