Mostar Sevdah Reunion – Novi album u novom ruhu

Osmi po redu album ovog poznatog benda pojaviće se na tržštu idućeg mjeseca. Uz prepoznatljivi MSR, ljubitelji sevdalinke čut će na albumu i Halida Bešlića, Harija Varešanovića i Mladena Vojičića Tifu.

Mostar Sevdah Reunion, najpoznatiji mostarski brend, kroz jedanaest godina egzistiranja na muzičkoj sceni, njegujući sevdalinku, zadobio je pažnju publike širom svijeta, a odnedavno je unio brojne novine u svoj rad.

 

Nakon raskola u prvobitnom sastavu 2007. godine, Mostar Sevdah Reunion se posvetio nešto drugačijem, modernijem zvuku, urađenom u novim aranžmanima.

Bend neko vrijeme nije nastupao, u potpunosti se angažujući oko realizacije novog albuma. Tifa je za album već završio snimanje poznate sevdalinke Kolika je Jahorina planina, a Halid Bešlić se priprema za ulazak u studio, gdje će snimiti pjesmu Dvore gradi Komadina Mujo. Hari Varešanović je u fazi izbora pjesama. Ženskim vokalom, novi album će osvježiti poznata interpretatorka sevdaha Hasiba Agić. Postoji mogućnost da se na albumu pojavi i Željko Samardžić. Novi menadžer benda je Ruždija Metanović.

Postoje određene promjene i u sastavu benda. Pojačanje bendu je solist na harmonici Nermin Drakovac, koji je zamijenio Mustafu Šantića. Osim Drakovca, bend sačinjavaju odranije poznati članovi: vokal Ilijaz Delić, violinist Neđo Kovačević, gitarist Muris Varajić, bubnjar Sead Avdić, klarinetisti Suad i Muhamed Pašić, te gitarist Mustafa Behmen.

Promocija albuma planirana je za početak narednog mjeseca, kada će Mostar Sevdah Reunion, na cjelovečernjem solističkom koncertu, premijerno predstaviti nove pjesme u sarajevskoj Skenderiji.

Smail Špago
 

Komentariši