Zana se direktno obraća raji: Pomozite mi da snimim debi album Balkan Soul Orchestra

Pomozite mi da snimim debi album Balkan Soul Orchestra (sa engleskog preveo Smail Spago)

Evo prevod mog pisma objavljenog na sajtu "Pledgemusic", preko kojeg sakupljamo sredstva za album Balkan Soul Orkestra… 

 

 

 

 

Dragi moji prijatelji!

Zelim svima puno zahvaliti na pomoci i podrsci u vezi prikupljanja novca za Balkan SOul album. 

Evo sjedim u kuhinji u L.A. i radim na finaliziranju tekstova pjesama, koji će biti objavljeni na albumu koji će se zvati “The Balkan Soul Orchestra Album”.

Snimanje albuma biti će obavljeno u koprodukciji vrlo talentovanog Erica Cornea, koji je do sada radio sa velikim umjetnicima za koje ja imam poštovanje i veliki respekt.

Veliki doprinos u objavljivanju albuma dati će i izvršni producent, legendarni bubnjar Harvey Mason.

Inače, članovi moga sastava su pijanista Theo Saunders, na gitari je Almir Imamović, saksofonista James Brandon Lewis, bas gitara Ben Shepherd, na udaraljkama Greg Loewer i izvanredni Danny Frankel na bubnjevima.

Uz njih će na albumu nastupiti još nekoliko izvanredno talentiranih muzičara, kao što su gitarista David Marcus, Jessica Pierce na flauti, Laura Geyer na violini i trubač Sal Marquez.

Ovo je korak od sedam milja u čitavom mome stvaralaštvu do sada i vrlo sam sretna da je do ovoga uopšte došlo.

Ovim putem želim da se zahvalim svakom od vas pojedinačno,

Onima koji su već, ili će uskoro pomoći da moj prvijenac izađe na svijetlo dana, kao i svima onima, koji će svoju pomoć uputiti i ostalim mladim umjetnicima, koji su tek na startu svoje karijere.

Vašim prilogom zauzećete vrlo značajno mjesto u istoriji rada i stvaranja albuma Zane Mesihovic & The Balkan Soul Orchestra.

Bez vas bi to jednostavno bilo nemoguće.

Mi ćemo vam zahvaliti tako što ćemo vam omogućiti exkluzivni update našeg albuma, pozvati ćemo vas na naše koncerte, moguce je cak i naruciti pjesmu posvecenu vama licno. (procitajte vise na www.pledgemusic.com/projects/zanamesihovic

 

Zbog svega toga, ja vam se najsrdačnije zahvaljujem, a vi iz ovoga također možete vidjeti da uvjek postoji načina da se nekome može pomoći.

Balkan Soul Orchestra će u startu, od ukupno prikupljenih sredstava, 15% uputiti na fondaciju Bosana, koja je nevladina, neprofitna organizacija, a ima zadatak da pomaže ženama i mladim ljudima u sticanju obrazovanja, i razvoja druge programe za poboljšanja njihovog života Zana Mesihović i Balkan Soul Orchestra su nedavno već učestvovali na jednom koncertu za prikupljanje pomoći fondaciji Bosana, sa ciljem da se ta sredstva upute u Bosnu I Hercegovinu, i da se tim sredstvima pomogne obrazovanje mladih ljudi da bi im se na taj našin omogućila bolja budućnost.

Time smo htjeli dati doprinos mladima u zemlji, koja se još nije oporavila od ratnih razaranja prethodnih desetljeća.

I ja sama sam rođena i odrasla u bivšoj Jugoslaviji, u Bosni I Hercegovini, koja je moja domovina, i u mom djetinjstvu iskusila šta znači rat. U ratu naročito teško pate djeca, a posebno siročad.

 

Ja sam također ponosna da mogu pomoći i nadam se da ce moj album biti od pomoci drugim ljudima. 

Svaki nivo vaše pomoći je dobrodošao, bez obzira na iznos koji mislite da mozete uputiti.

Minimalni ulog je 10$ i na taj način uvrstiti ćemo vas na ekskluzivnu listu putem koje ćete ostvariti mogućnost da naš album dobijete putem interneta. 

Ja nemam riječi, kako da iskažem, koliko mi je važna vaša pomoć u ovom trenutku. Svi će dati po malo, a desiti će se nešto veliko.

Vi svi na taj način postajete dio zajednice koja se zove The Balkan Soul Orchestra. 

Hvala vam još jednom,  

 

Zana

Komentariši