Adnan Ćatić – Borba mog života

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/9373/adnan-catic-borba-mog-zivota

Menadžer njemačke fudbalske reprezentacije, Oliver Bierhoff, nazvao je prošle sedmice Adnana Ćatića – Felixa Sturma i obećao mu da će njegov meč gledati svi njemački reprezentativci, koji će biti u Kelnu, uoči utakmice sa Azerbejdžanom. Njemački fudbaleri žele svojim prisustvom ohrabriti i podržati Felixa Sturma. Njegov prijatelj Lukas Podolski unijeće šampionski pojas u halu. „To će mi biti velika čast“, kaže Felix.

Svaka vrsta pomoći bit je dobrodošla, jer se Felix Sturm sada nalazi pred najvažnijim mečom u svojoj karijeri. U subotu, 4. septembra, on će ući u ring, u borbu protiv Giovanni Lorenza iz Dominikanske Republike. Meč će se održati u Lanxess areni u Kelnu sa početkom u 22,15 sati. Arena može da primi 18.000 gledalaca. Po prvi put, Sturm će imati meč u vlastitoj režiji, nakon razlaza sa dosadašnjim promotorom „Universum“ iz Hamburga.

„Sada mogu činiti ono šta hoću. Ja lično odlučujem“, kaže Felix.

Sturm je već do sada uredio i otvorio njegov High-Tech- Gym u Kelnu, dobavio visokokaratnog trenera Fritza Sduneka. Napravio je ugovor sa Sat.1 oko TV prava.

Naravno, Sturm mora pobjediti, mora oduševiti navijače, publiku i TV gledaoce. Mora dostići visoku kvotu televizijskih uključenja. Očekivanja za subotu veče su velika. TV kuća Sat.1 očekuje kvotu uključenja od 20 procenata. Ukoliko se to desi, Sturm može računati na dalju
saradnju sa ovom TV kućom. Sve je biznis, pa i boks.

Pored glavnog meča, biće organizovan i dodatni program. Jer, karte za ovaj meč prodaju se po cijenama u rasponu od 25 do 600 eura. Tako će za gledaoce nastupiti rok band „Linkin Park“, koji će putem halograma direktno iz Los Angelosa, za Sturma izvesti njegovu melodiju „Bleed it out“.

 

Šef Sturmovog štaba je njegova supruga Jasmin.

„Naš brak je vrlo harmoničan. A isto tako je i na poslovnom planu“, opisuje taj momenat Felix Sturm, „Mi smo jednostavno rečeno, sretni“.

A sreća koji im daje toliko snage za život i sve ove napore, zove se Mahir, njihov desetomjesečni sinčić. Mahir inače znači, Talentovani,. Njega Felix-Adnan, pod naški, zove: malecki. Ovo će, takođe, biti po prvi put, da Adnan u ring ulazi kao otac.

„Ja ne znam šta će se u ringu desiti, da li ću kao otac drugačije boksovati. I ja sam veoma uzbuđen, jer Mahir je i moj život kompletno izmijenio“.

Adnan Ćatić – Felix Sturm još dodaje da u dvorani očekuje između 4 i 6 hiljada Bosanaca i Hercegovaca.

Smail Špago
 

Komentariši