Adnan Ćatić – Došlo je vrijeme istine

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/9446/adnan-catic-foto-doslo-je-vrijeme-istine

Pod ovim naslovom održaće se večeras boks meč između Adnana Ćatića – Felixa Sturma, svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji i njegovog izazivača, Giovanija Lorennza u velelepnoj Lanxess areni u njemačkom Kelnu.

Istinski ljubitelji boksa i navijači Felixa Sturma postavljaju pitanje:

– Da li će četrnaestomjesečna pauza ostaviti traga na formi i načinu boksa kod Felixa Sturma.

Trener Fritz Sdunek o tome govori:

– Sa intenzivnim tehničkim pripremama počeli smo prije tačno četiri sedmice. Već tada, Felix je bio fizički potpuno fit. Ni traga o višku kilograma, koje je imao. Tu je Felixu majstorski pomogao njegov kondicioni trener Clive Salz. Čak šta više, pauza koju je on imao, učinila je dobro njegovom organizmu. Odmorio se od napora koje je imao tokom prethodnih godina.

Trener Sdunek je inače trener brače Kličko, i oni su velikodušno dali saglasnost njihoviom treneru da priprema Felixa  za predstojeći meč.

– Njegova privatna sreća, učinila je Felixa još jačim – dodaje Sdunek – a za večeras, očekujem jednu dobri borbu u svih dvanaest rundi,  iz koje će na kraju, Felix izaći kao pobjednik.

Večerašnji protivnik Lorenzo, stigao je iz Amerike prije desetak dana i za ovo kratko vrijeme već se pobrinuo da se nađe na naslovnim stranicama bulevarske štampe. Kao prvo, u ponedjeljak se na konferenciji za štampu pojavio u dresu Borusije iz Menchen Gladbacha. Borusija je dan prije u furioznoj utakmici slistila Bayer iz Leverkusena. A Felix je rođen u Leverkuzenu. Po sadašnjem mjestu boravka i po prijateljstvu sa Lukasom Podolskim, veliki je navijač FC Kelna. Samim tim postupkom, Lorenzo je povukao Feliksa za zdrav zub. I uz to je u još izjavio:

– Pomešću Felixa u subotu na ringu, isto kao što je jučer Borusija pomela Leverkusena.

Feliks mu na to nije ostao dužan izjavivši:

– Moći ćeš me pobjediti samo ako me prije toga ubiješ.

Dakle varnice su pošele frcati puno prije nego što su bokseri izašli na ring. Na jučerašnjem vaganju bokseri nisu ništa govorili, samo su glavu uz glavu, gledali jedan drugog duboko u oči, a da pri tome ni jedan nije trepnuo, pokazujući da nemaju straha jedan od drugoga.

Večerašnji boks meč za titulu svjetskog šampiona biće puno više od boksa. U Lanxess areni naći će se mnoga poznata imena sporta, estrade i zabave iz čitavog svijeta. Posjetu su najavili reprezentativci njemačke fudbalske reprezentacije, koji su noćas stigli iz Belgije, nakon sinoćnje pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Oni će narednu utakmicu igrati u utorak u Kelnu, i do te utakmice borave u obližnjem Interkontinental Hotelu. Sada se još samo čeka zeleno svijetlo od trenera Jurgena Loewa, da igrači u subotu večer mogu malo duže ostati vani. Između ostalih, meč će iz gledališta gledati aktuelna pobjednica ovogodišnje Evrovizije: Lenna.

Prethodnih dana Felix je imao niz interesantnih susreta u toku priprema za organizaciju ovog meča. Bio je predvidio da mu poznata američka grupa Linkin Park uživo izvede njegovu „ Bleed it out“. Međutim, oni su za ovu večer već imali dugo najavljivani i rasprodati koncert u Los Angelosu. Bili su u Kelnu prija nekoliko dana i dogovorili da se tačno u 22:15 sati uključe sa tog koncerta direktno u Lanxess arenu i putem halograma izvedu za Felixa njegovu pjesmu uživo. Felix kaže:

– Moja Jasmin bi tada najradije bila u Los Angelosu, jer je veliki ljubitelj ove grupe. A volila bi izbjeći i sami meč, jer joj svaka moja borba teško pada, bojeći se da mi se nešto ne desi. Ali opet, niko je ne može zadržati da ostane kući, da ne bude uz mene tokom meča

U Areni će biti i Felixovi najbolji prijatelji sa kojima druguje od najranijeg djetinjstava, i sa kojima je ostao nerazdvojan i dan danas.

– Mi smo uvjek zajedno i stojimo na raspolaganju jedni drugima, u svakom momentu. Čak i kad odem u Mostar, da se odmorim i posjetim rodbinu, oni ne mogu dugo bez mene i zapute se put Mostara. Na slici se vide dobri prijatelji u šetnji Fejićevom: Felix Sturm sa prijeteljima Patrick Dobroschijem (lijevo) i Mauricom Weberom (u sredini).

Šampionski pojas uz pratnju muzike Linkin Parka u ring će unijeti njemački reprezentativac Likas Podolski. Njih dvojica su već dugo vremena dobri prijatelji, i posječuju redovno jedan drugoga na mečevima i utakmicama.

– Felix mi je dobar prijatelj, ali moram reči da mu zavidim na njegovom tijelu. Izjavljuje Lukas. U promi svijetu Falix inače ima dosta ljubitelja, pogotovo iz ženskog dijela publike.

A za našu publiku još jean pikantni detalj. Za dizbor djevojaka koje će prošetati ringom i najavljivati runde, prijavilo se više od dvije stotine djevojaka. Poseban žiri izabrao je čak šest ljepotica, od kojih će svaka imati mčast da prošeta ringom dva puta, naravno ukoliko meč potraje predviđenih dvanaest rundi.

Televizija Sat.1 koja će vršiti prenos meča očekuje da će večeras prenos gledati barem osam miliona gledalaca iz Njemačke. Taj broj bi trebao da donese kvotu uključenje od preko dvadeset procenata. Ostvarenjem ovog procenta, otvoriće se mogućnost daljnje saradnje i prenosa Felixovih narednih mečeva putem ove televizijske kuće.

 

 

  

Komentariši