Kad bude, bit će: Čim se stvore uslovi, nastavit će se obnova Partizanskog spomenika

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/mostar/41618-Kad-bude-bit-Cim-stvore-uslovi-nastavit-obnova-Partizanskog-spomenika.html

24SI – U vezi s prekidom radova na obnovi i rekonstrukciji Partizanskoga spomen-obilježja u Mostaru i različitim napisima u medijima o razlozima toga prekida, saopćenjem za javnost oglasila se Gradska uprava Mostara.

 

"Partizansko spomen-obilježje proglašeno je nacionalnim spomenikom, ali država Bosna i Hercegovina nije ni jedne marke uložila u njegovu revitalizaciju i obnovu, kao ni Hercegovačko-neretvanski kanton, čije je sjedište u Mostaru.

Činjenica je da su jedino Grad Mostar i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH osigurali provođenje prve faza obnove Partizanskog spomen-obilježja, čija je vrijednost 400.000 maraka.

Zbog nedostatka sredstava i ekonomske krize koja je usporila ili odgodila brojne započete i planirane projekte, nismo bili u mogućnosti osigurati nastavak radova i završetak projekta revitalizacije i obnove ovog spomenika, koji provodi Agencija Stari grad.

Čim se stvore preduvjeti i osiguraju sredstva, krenut će se u nastavak realizacije ovog projekta", stoji u saopćenju. (fena)

1 komentar

Komentariši