Kuća Otvorenog Srca Mostar

Poziva Vas na druženje 1. oktobra

U povodu Međunarodnog dana starih, Kuća otvorenog srca Mostar poziva sve zainteresirane i sve ljude dobre volje i toplog srca, da u petak 1. oktobra dođu na druženje i zakusku u dnevni boravak Staračkog doma na Tekiji od 11:00 do 12:00 sati.

Aktivisti Kuće otvorenog srca toga dana će počastiti štićenike Staračkog doma sa domaćom hranom (pite i pitice), a za goste koji budu željeli domaće Specijalitete ponijeti kući, imat će mogućnost iste kupiti i tako podržati opremanje i renoviranje Kuće otvorenog srca Dnevnog centra, u kojem će starije nane, tetke, dajinice moći pronaći malo rahatluka i razonode,ali i pronaći nove prijateljice i slobodno vrijeme iskoristiti kroz različite aktivnosti. Sva prikuplljena sredstva biće usmjerena na opremanje novih prostorija Kuće.

Aktivisti Kuće otvorenog srca u povodu ovog datuma pišu:

Poštovani ljudi dobre volje,
pozivamo Vas PRVOG OKTOBRA na druženje i zakusku da zajedno uljepšamo Međunarodni Dan Starih, u dnevnom boravku Staračkog doma na Tekiji, od 11:00 do 12:00 sati.

Pokažimo da i u Mostaru stari nisu sami.
Družimo se!

Zakusku će obogatiti svojim slasnim delicijama članice Kuće Otvorenog Srca. Hranu, voće i priču podijelimo tog dana sa svima od 7 do 77 godina.

Također, taj dan ćete biti u prilici da u dvorištu na postavljenom stolu sa ‘Hercegovačkim specijalitetima’ kupite specijalitete upakovane u ambalažu i tako date svoj doprinos za opremanje prostorija Kuće Otvorenog Srca koje se također nalaze na Tekiji.

Provjerite da li ste zaista dobar čovjek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti!

Vidimo se!

 

Komentariši