Povezivanje sa Lukom Bar: Revitalizirati prugu Čapljina-Nikšić

http://www.rtm.ba/vijesti/11001-Povezivanje-Lukom-Bar-Revitalizirati-prugu-Capljina-Niksic.html

Mostar/Sarajevo (RTM) – Federacija BiH veoma je zainteresovana za revitalizaciju pruge Čapljina-Nikšić, što bi omogućilo bolje povezivanje ovog entiteta sa Lukom Bar i obezbjeđivanje alternativnog pravca snabdijevanja, rekao je premijer FBiH Mustafa Mujezinović.

Mujezinović je u utorak primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH Dragana Đurovića, a na sastanku je ocijenjeno da su politički odnosi dvije zemlje najbolji mogući u ovom trenutku, te da ima mnogo mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje, saopšteno je iz federalne Vlade.

On je istakao da će u kontekstu boljeg povezivanja dvije zemlje, veoma važno pitanje biti izgradnja Jadransko-jonske ceste za čiju izgradnju je Vlada FBiH izdvojila određeni iznos.

"Ključno pitanje za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje biće i bolje energetsko povezivanje. Time bi Crna Gora bila tranzit BiH za izvoz električne energije prema Italiji, nako što je nedavno potpisan sporazum o postavljanju podvodnih kablova za te potrebe", rekao je Mujezinović.

Đurović je ocijenio da postoje uslovi za povećanje obima trgovinske razmjene Crne Gore i BiH, saradnje u oblasti turizma, kao i eventualnog nastupa komplementarnih kompanija dvije zemlje na trećim tržištima. (Nezavisne.com)

2 komentara

  1. …to zvuci tako fino, a da li će ikada doteći para i pameti da se nešto takvo i realizira…pored željeznice tu je u planu i Jonski autoput od Ploča do granice sa Albanijom, i mnogostruke elektroenergetske veze…ali koliko čovjek vidi, o tome se samo uoči izbora priča…

Komentariši