I pored nevremena: Održana akcija čišćenja Partizanskog spomenika u MOstaru

 

http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/10361/i-pored-nevremena-foto-odrzana-akcija-ciscenja-partizanskog-spomenika

 

I pored kiše, koja pada cijeli dan i hladnog vremena, dvadesetak članova UK dobrotvorne organizacijeOur kids Foundation”– “Fondacija naša djecaiz Londona, isto toliko štićenika Doma za djecu bez roditeljaEgipatsko selo“, pedesetak članova SDPa, članova Naše stranke, antifašista i i članova nevladine organizacije Antifa, okupili su se danas, tačno u 14 sati, na Partizanskom spomeniku u akciji čišćenjs, koju su pokrenuoli SABNOR i Inicijativna grupa za zaštitu i obnovu Partizanskog spomenika.

Engleske učenike dovela je Mostarka Davorka Kulaš, koja nije krila sreću i zadovoljstvo.

Ovo je samo mali dug prema hrabrim mostarskim djevojkama i mladićima, koji su herojski poginuli za slobodu. Žalosno je u kakvom se stanju ovaj monumentalni spomenik nalazi i naša je želja da, koliko toliko, pomognemo da se očisti ovo smeće“, rekla je Davorka.

Na spomenik, nekadašnji ponos Mostara, koji je danas sablasno zapušten i uništen, išaran fašističkim simbolima, položeno je stotinjak crvenih karanfila, a Zoran Perić, predsjednik GO SDPa i vijećnica u Gradskom vijeću Mostara dr. Selma Jakupović, položili su buket cvijeća.

Komentariši